Mannen in relatie met man minder vaak graad in stamvak.
Uit nieuw onderzoek blijkt dat mannen die een relatie hebben met een man significant minder vaak een graad hebben in een stamvak (wetenschap, techniek, technologie en wiskunde), in vergelijking met hun heteroseksuele mannelijke leeftijdsgenoten.

Dit bijkt uit onderzoek gedaan door de Universiteit van Exeter en de Vanderbilt University in Nashville, Tennessee. Het toonde (ook) een nieuwe kloof aan geĆÆdentificeerd op basis van seksuele geaardheid, waarbij werd ontdekt dat homomannen 12% minder kans hebben om een bachelordiploma te hebben behaald dan mannen in heteroseksuele relaties.

Uit de studie bleek verder dat de kloof inzake seksuele geaardheid van mannen die een relatie hebben met een man groter is dan de kloof tussen blanke en zwarte mannen (4%), maar kleiner dan de kloof tussen mannen en vrouwen (21%). Er was
verder geen parallelle kloof tussen vrouwen die een relatie hebben met een vrouw en vrouwen die een heteroseksuele relatie hebben.

Uit de studie bleek ook dat de vertegenwoordiging van homomannen in een stamvak systematisch en positief geassocieerd was met de vertegenwoordiging van vrouwen in dezelfde vakgebieden.

De auteurs van de studie zeggen dat ze hopen dat hun onderzoek zal helpen om "de dringende behoefte aan statistieken over seksuele en genderminderheden in stamvakken aan te pakken. En zegt verder dat ondanks wetgevende en institutionele vooruitgang voor holebi & trans+ wetenschappers nog verre van gastvrij is, maar dat het niet enkel gaat om het bereiken van gelijkheid.

"Het aanpakken van deze hiaten kan de efficiƫntie verhogen door de besluitvorming van de groep, de bedrijfsprestaties en de kwaliteit van de wetenschappelijke wereld te verbeteren. Deze patronen suggereren sterk dat de mechanismen die ten grondslag liggen aan de zeer grote genderkloof inzake stamvakken, zoals heteropatriarchie, inpliciete en expliciete vooringenomenheid, seksuele intimidatie, ongelijke toegang tot financiering en minder spreekuitnodigingen, verband houden met de factoren die de kloof in stamgebieden tussen homoseksuelen drijven tussen mannen en heteroseksuele mannen, aldus Dr Dario Sansone, co-auteur van de studie.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 19 November, 2020 en 3571 keer gelezen.Reageer op dit bericht: