Politie Sint-Truiden verspreidde beelden van masturberende arrestant.
In Sint-Truiden is opschudding ontstaan nadat bewakingsbeelden uit een politiecel rond gaan, waarop te zien is hoe een naakte transgender arrestant masturbeert voor de camera's.

De bewuste beelden werden gemaakt met een gsm en op de achtergrond hoort men lachen. De beelden werden gemaakt door politie agenten wat ontoelaatbaar is. Het parket is dan ook een onderzoek gestart.

Op de beelden zou te zien zijn dat een transgender persoon volledig naakt op een bed ligt in een politiecel. De persoon in kwestie blijkt onder invloed van drank of drugs en maakt seksuele gebaren. Op de achtergrond wordt gelachen en iemand maakt zelfs de spottende vergelijking met de korpschef. Het filmpje dat 9 seconden duurt raakte verspreid en belandde zo bij het Truiense mediabedrijfje Trudocs.

Vanuit de lokale politie liet men weten dat de korpsleiding werd geïnformeerd over het bestaan van een opname, waarop een persoon zichtbaar ongewenst gedrag vertoont in een politiecel. “De korpsleiding is niet op de hoogte van het bestaan van dergelijk filmmateriaal. Indien het klopt dat er beelden gemaakt en verspreid werden van een persoon in een politiecel, is dit uiteraard onaanvaardbaar. Dit is in strijd met de wettelijke en deontologische regels waaraan wij ons als politie moeten houden. Een grondig onderzoek zal ingesteld worden.”

Het parket stelt een onderzoek in en zegt dat er onderzoek zal gebeuren door het Comité P, de algemene inspectie binnen de politie. Ook werd er een pv opgemaakt. "Als deze feiten kloppen en werkelijk in Sint-Truiden zijn gebeurd, tillen we daar bijzonder zwaar aan. Mensen die gearresteerd worden, moeten zich ook goed voelen in een politiecel", klinkt het.

Bron: hln.be - Juli 2021

.

Dit bericht is gepost op 26 July, 2021 en 568 keer gelezen.