Stop Pedoseksualiteit - info - links melden/hulpverlening...
Sinds vandaag (vrijdag) gaat er via de algemene media (en sociale media) het verhaal dat er een Vlaams acteur verdacht wordt van pedoseksuele handelingen en pedofiele gevoelens. De identiteit van de acteur is tot nu toe nog geheim maar zorgt alvast voor heel wat opschudding, ook binnen de holebi gemeenschap omdat de man zich richt tot jongens en op zoek gaat naar slachtoffers via homo chat kanalen.

Info ter bestrijding en voorkoming van seksueel misbruik (in het bijzonder van minderjarigen)
Holebi info wil mee strijden tegen pedoseksuelen, daarom hier informatie gevolgd door enkele adressen waar je info kan verkrijgen, melding kan doen wanneer je zelf slachtoffer werd, melding doen wanneer je weet hebt van misbruik, én als laatste ook pedofielen zelf kunnen hulp krijgen om te voorkomen dat ze slachtoffers maken.

Allereerst wat is pedofilie en pedoseksualiteit.
Als een volwassen persoon zich aangetrokken voelt tot kinderen (min 18 jaar), spreken we over pedofilie. Een pedofiel is niet altijd een kindermisbruiker. Maar een minderheid van de mensen met pedofiele neigingen gaat effectief over tot seksueel misbruik van kinderen. Pas dan spreken we ook over pedoseksualiteit.

Onwaar
Sommigen stellen, soms zelfs via onderzoeken, dat homo mannen vaker pedoseksueel zijn dan hetero mannen. Dit is onwaar. Juiste aantallen zijn er niet, maar men vermoed na onderzoek dat een meerderheid van de pedoseksuelen hetero is.

Onwaar 2
Sommigen denken dat pedoseksuelen enkel vallen op iemand van hetzelfde geslacht. Dat is niet juist.
Sommige denken dat pedoseksuelen altijd mannen zijn. Dat is niet juist.
Er zijn mannelijke pedoseksuelen die enkel vallen op meisjes, andere enkel op jongens, en uitzonderlijk op beide.
Er bestaan ook vrouwelijke pedoseksuelen, (het is niet omdat men er weinig over hoort dat ze niet bestaan) en ook hier, sommige vallen op jongens, andere op meisjes, uitzonderlijk op beide.

Onwaar 3
Pedoseksuelen beweren vaak dat een kind toestemming gaf om over te gaan tot seksuele handelingen, maar dat is natuurlijk onzin, een jong kind (2 - 11 jaar) is nog niet bezig met seksualiteit, weet niet wat het is, en kan niet inschatten wat er gaat gebeuren en wat de gevolgen zijn. Dit kan ook van toepassing zijn voor iets oudere kinderen en eigenlijk alle minderjarigen, want niet elke minderjarige staat even ver wat betreft de eigen seksuele ontwikkeling, en er zijn ook zwakke kinderen, zoals kinderen met een mentale handicap.

Strafbaar
Minderjarigen horen enkel seksueel te experimenteren met een minderjarige en nooit met een meerderjarige. Heel soms kan er een uitzondering zijn wanneer bijvoorbeeld de jongere 17 jaar is en diens partner bijvoorbeeld 18 of 19, maar wanneer er sprake is van een groot leeftijdsverschil (van meer dan 3 jaar) is het niet enkel fout maar ook strafbaar. En in C is elke meerderjarige die seks heeft of seksuele handelingen voert met een minderjarige strafbaar, ook als bijvoorbeeld een 17-jarige toestemming geeft tot het hebben van seks met een 19-jarige. Meer info kan je bekomen via één van de onderstaande links waarbij tal van sites ook info geven over de wet en seksualiteit, bijvoorbeeld de site van Childfocus.

Tips
Ben je minderjarig? (min 18). Wees dan voorzichtig wanneer je via het internet (in het bijzonder via homo chats & dating) wanneer je met iemand voor het eerst afspreekt. Spreek altijd af in het openbaar, zodat je zowel veilig bent als dat je meteen weet of de persoon in kwestie wel de leeftijd heeft die hij/zij zegt te hebben. Laat je als onervaren op seksueel vlak niet overhalen tot het hebben van seks of het uitvoeren van seksuele handelingen met een persoon die ministens drie jaar ouder is, en zeker niet met een persoon die vijf jaar of meer ouder is dan jij als minderjarige. Wanneer je een afspraakje maakt geef dan aan minstens één persoon de locatie en het uur van je afspraakje, en spreek af dat je die persoon zal opbellen wanneer je terug naar huis gaat, vergeet dan zeker niet te bellen zodat de persoon in kwestie niet onnodig ongerust is, en wanneer je toch niet zou bellen kan die persoon iemand ter hulp roepen inclusief de politie inschakelen. Overdreven? Niet echt, want niet enkel kan je slachtoffer worden van een pedoseksueel, je kan even goed beroofd worden of in elkaar worden geslagen door homofoben. Dus wees altijd voorzichtig. (dit geldt trouwens ook voor meerderjarigen).

LINKS NAAR HULPVERLENING & MELDEN SEKSUEEL MISBRUIK
De eerste link kan misschien wenkbrauwen doen fronsen, omdat deze hulplijn zich vooral richt naar pedofielen. Maar deze hulpverlening heeft als doel het voorkomen van kindermisbruik, want zo stelt men, seksuele interesse kan je niet kiezen maar seksueel misbruik wel. Via de site kan men ook aangifte doen. Verder enkele links waar je als slachtoffer, zowel minderjarig als meerderjarig melding kan doen en hulp of informatie kan bekomen betreffende seksueel misbruik.

LINKS

Stop It Now! (hulp voor pedofielen én aangifte doen tegen pedofielen/pedoseksuelen)
Voor pedofielen die hulp zoeken - seksuele intresse kies je niet maar seksueel misbruik wél.
Ook voor mensen die zich zorgen maaken over de gevoelens of het gedrag van familieleden, vrienden, kennissen...
De hulplijn biedt een luisterend oor aan mensen die zich zorgen maken over hun gevoelens of gedrag naar minderjarigen toe en hun naasten. Je kan vertrouwelijk, anoniem en gratis contact opnemen via telefoon en e-mail chat ...
Website: Klik hier

Nu praat ik er over
Chatbox voor voor minderjarigen en sinds 1 juli ook chat voor meerderjarigen. Voor wie vragen heeft over slachtoffer zijn van seksueel misbruik of geweld. Voor wie slachtoffer is van mishandeling of verwaarlozing als minderjarige. Via de website: info, verhalen van anderen... Alles anoniem, gratis en op je eigen tempo
Website: Klik hier

Info over seksueel misbruik (via alles over seks.be)
Pedoseksualiteit en incest, Wanneer ben je seksueel misbruikt? Kindermisbruik, Misbruik: gevolgen, Seksueel misbruik herkennen: hoe?, Getraumatiseerd na misbruik, Seksueel misbruik verwerken, Hulp bij seksueel misbruik, Therapie na seksueel misbruik, Veelgestelde vragen over misbruik enz...
Website: Klik hier

1718
Professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling zowel min 18 jarigen als plus 18 jarigen
Het gesprek is gratis. Het gesprek blijft vertrouwelijk. Jouw telefoontje of chatgesprek verschijnt niet op de telefoon- of internetrekening. Je hoeft niet te zeggen wie je bent. Bel mail chat info.
Website: Klik hier

Alle info over kindermisbruik (via departement welzijn, volksgezondheid & gezin)
Wat kan je zelf doen? Wie kan je helpen? Signalen herkennen. Hoe verzamel ik bewijzen als ik niet direct naar een dokter kan? Wat is aanranding van de eerbaarheid en verkrachting? Tot welke leeftijd is seks strafbaar? enz...
Website: Klik hier

Seksueelgeweld.be
Werd je (recent) slachtoffer van seksueel geweld? Via deze site lees je hoe je aangifte doet, en wat je kan doen als je dat liever niet doet. Je kan er ook chatten en info verkrijgen
Website: Klik hier

Meldpunt seksuele misbruikbeelden van kinderen (kinderporno) en Seksuele uitbuiting van kinderen
Via Childfocus - Alle info, verhalen van slachtoffers, aangifte doen enz...
Ook info over: kinderprostitutie, kindersekstoerisme, Sexting, Grooming, Sextort...
Website: Klik hier

Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (ook seksueel misbruik)
Informatie - adressen hulp enz...
Website: Klik hier

Méér adressen - raadpleeg de holebi info gids - scroll deze pagina omhoog klik in menu op gids - kies of de link naar holebi vriendelijke therapeuten of de link met het woord links (holebi & hetero) en maak aldaar je keuze = Geestelijke gezondheid - Seksuele gezondheid - Min 18-jarigen - Algemene links.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021.

Dit bericht is gepost op 30 July, 2021 en 709 keer gelezen.