VRT-journalist slachtoffer van homofobie.
VRT-journalist Riadh Bahri, 33, is opnieuw slachtoffer geworden van homofobie. Op zijn sociale media pagina schreef hij vandaag: "Hond uitlaten. Man vraagt de weg. Ik ben zo vriendelijk en naïef om te antwoorden. Klap krijgen. Schop krijgen. Ketting afgerukt en gestolen. Vuile homo horen. Beetje huilen in de straat. Boos zijn. En alweer moedeloos. Typische ochtend in Brussel. #TGIF ofzoiets zeker."

Het is jammer genoeg niet voor het eerst dat Bahri te maken krijgt met homofobie. Eerder vertelde hij daar al openhartig over in de talkschow van Saartje. "Ik heb alles al meegemaakt. Van spuwen tot achtervolging en zelf verstoten worden uit families.”

Met dat laatste verwijst Riadh Bahri naar de relatie met zijn vader. Toen Bahri’s vader ernstig ziek bleek te zijn, was er nog een moment van toenadering. Hij leerde toen ook Bahri’s echtgenoot kennen. “Het ging eigenlijk zeer goed tot de dag dat we aankondigden dat we toch gingen trouwen. Dat was een stap te ver”, vertelde de journalist destijds.

Riadh is wel nooit kwaad geweest op zijn vader. “Hij is een kind van zijn cultuur en zijn opvoeding. Ik keur het niet goed, maar ik kan het wel begrijpen. Ik ben nooit boos geweest om die reden”, klonk het eind juni in een interview op Radio 2.

Ondertussen kan Riadh op sociale media wel op veel steun rekenen. Heel wat volgers van de VRT-journalist reageerden op zijn bericht. “Veel sterkte, makker. Wat een wereld soms” en “Verschrikkelijk. Veel sterkte. Dat dit nog kan vandaag…”, zijn slechts enkele van de vele reacties.

Riadh Bahri, van Tunesische afkomst, is sinds 2009 journalist voor de VRT (Terzake, Het Journaal, Login, het radionieuws), en verdiept zich ook regelmatig in het verschijnsel fake nieuws.

Bron: hln.be & holebi info - september 2021.

Dit bericht is gepost op 10 September, 2021 en 499 keer gelezen.