Merkwaardig homofobisch incident op luchthaven in Rome.De Olympische volleybal speler Douglas Souza onthulde op sociale media dat hij en zijn vriend enkele uren werden vastgehouden in een vreemd homofoob incident met luchthavenpersoneel in Rome.

Souza is lid van het Braziliaanse Olympische herenvolleybalteam en maakte deel uit van het team toen ze goud wonnen op de 2016 Rio Games. De sporter kwam in 2020 publiekelijk uit de kast als homo en zei dat hij "herinnerd wil worden als de eerste homoseksueel die op hoog niveau volleybalt in Brazilië".

Souza vertelde fans in zijn Instagram stories dat hij en zijn man een reis door Europa maakte. Toen ze in Rome kwamen ontstond er een merkwaardig incident. Een luchthavenmedewerker, die in eerste instantie vriendelijk was omdat hij zelf ook volleybal speelde, nam nadien aanstoot aan het feit dat de twee een koppel zijn, en vroeg aan de sporter wat Gabriel in Rome kwam doen. "Ik zei hij is mijn man, ik toonde hem onze huwelijksakte."

Volgens Souza belde nadien een douanebeambte een ander personeelslid van de luchthaven en werd het koppel naar een ander gebied geleid. Souza zei dat het luchthavenpersoneel "ons daar ongeveer vijf uur achterliet zonder enige vorm van uitleg". Na ongeveer "vijf of zes uur" zei de volleybalspeler dat het luchthavenpersoneel hem in een kleine kamer riep om hem te vragen wat hij daar ging doen. Souza zei dat hij normaal en kalm bleef, ondanks het feit dat hij alles zeer vreemd vond.

"Ze wilde opnieuw weten wie Gabriel was, en ik probeerde uit te leggen dat hij mijn man is, maar dat een ander het niet begrepen had. We toonden nogmaals het document van ons burgerlijk huwelijk, maar om een onverklaarbare reden wilde ze Gabriel niet toelaten. We verbleven uiteindelijk 15 uur op de luchthaven, waarna we toch samen door mochten gaan. De sporter voegde er aan toe dat hij niet dacht dat de behandeling normaal was, maar zei dat homofobe incidenten nu eenmaal over de hele wereld plaatsvinden. "Het was erg gênant, mara het is belangrijk om dit te vertellen en aan te tonen dat dit soort situaties bestaan."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2021.

Dit bericht is gepost op 14 September, 2021 en 476 keer gelezen.