Mr Gay World nu ook open voor transmannen (weldra online te volgen).Mr Gay World heeft zijn regels bijgewerkt om duidelijk te maken dat transmannen vanaf nu ook welkom zijn om mee te doen. De schoonheidswedstrijd, een jaarlijkse wedstrijd voor homomannen, zegt dat de wedstrijd nu "openstaat voor iedereen die zich als man identificeert, hem en zijn voornaamwoorden gebruikt en die zich collectief als man identificeert".

De organisatie achter de Mr Gay World verkiezingen kondigde aan dat het "zijn beleid had gewijzigd om het mannelijke identificatiespectrum binnen de LGBTQ + -gemeenschap te omvatten", en zei dat de nieuwe regels wereldwijd van toepassing zullen zijn op alle licentiehouders die nationale competities houden.

Deze aankondiging kwam nadat Chiyo Gomes, een in het VK gevestigde drag-artiest, geschiedenis schreef als de eerste transman die deelnam aan Mr Gay England 2020. Eerder wonnen nog al transmannen Mr Gay verkiezingen, onder andere, in 2014 won Lou Cutler de Mr Gay Philadelphia verkiezing, en in 2018 won Niels Jansen de Mr Gay Denmark verkiezing.

Edities 2020 & 2021 - Virtueel via Youtube
Mr Gay World 2020 is te zien op zaterdag 9 oktober 2021 en op zaterdag 16 oktober 2021.
Mr Gay World 2021 start op zaterdag 23 oktober 2021 en de finale is op zaterdag 30 oktober 2021.

My Gay World keert dit jaar terug als een virtuele competitie, aangezien de competitie van vorig jaar werd uitgesteld vanwege de coronaviruspandemie. Zowel de wedstrijden van 2020 als van 2021 worden in oktober vier weekenden gehouden en worden live gestreamd op YouTube. Afgevaardigden zullen hun stukken vooraf opnemen.

“De beslissing om een online wedstrijd te organiseren is niet lichtvaardig genomen, aangezien de kern van het jaarlijkse evenement de bijeenkomst is van alle afgevaardigden die hun land vertegenwoordigen in de pre-finaleweek, waardoor ze hun wereldwijde ervaringen kunnen brengen en delen vanuit hun LGBTQI+-perspectief. met elkaar”, vertelde de heer Gay World-president Eric Butter aan de Star Observer.

De eerste editie van de Mr Gay World verkiezingen ging door in 2009 in Ierland. Deelnemers zijn telkens de winnaars van de landelijke Mr Gay verkiezingen, bijvoorbeeld de winnaar van de Mr Gay Belgium verkiezing neemt automatisch deel aan de volgende Mr Gay World verkiezingen.

Links
Website Mister Gay World ==> Klik hier
Youtube Mr Gay World ==> Klik hier


Verklarende woordenlijst:
- LGBTQ: elke eerste letter staat voor de Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer.
- Soms gebruikt men enkel LGBT en staat er achter de T een plus, deze plus staat voor alle andere seksuele geaardheden en alle andere genderidentiteiten.
- Transgender: is een parapluterm voor alle genderidentiteiten gaande van: niet-binair, genderfluid, genderqueer, drags, demi-girls/boys tot transseksuelen. Enkel binnen deze laatste groep gaan mensen over tot hele of halve gender veranderende operaties. Een genderidentiteit staat los van seksuele geaardheid, m.a.w iemand die valt onder de parapluterm transgender kan zowel hetero als holebi zijn.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2021
.

Dit bericht is gepost op 08 October, 2021 en 421 keer gelezen.