Poetin valt na holebi's nu ook transgenders aan.
De Russische president Vladimir Poetin heeft de gelijke rechten van transgenders aangevallen in een vurige toespraak waarin hij pleitte voor "traditionele familiewaarden". Sprekend in de badplaats Sochi aan de Zwarte Zee, zei Poetin dat het onderwijzen van studenten over het bestaan van transgenders “op de rand van een misdaad tegen de menselijkheid staat”.

Putin benadrukte dat Rusland zich moet houden aan zijn eigen “spirituele waarden en historische tradities” en weg moet blijven van “sociaal-culturele verstoringen” in het Westen, en voegde eraan toe dat westerlingen geloven in “de agressieve schrapping van hele pagina's van hun eigen geschiedenis, en omgekeerde discriminatie van de meerderheid in het belang van minderheden”. "Het is hun recht", voegde hij eraan toe, volgens de Washington Post, "maar we vragen hen om uit de buurt van ons huis te blijven. Wij hebben een ander standpunt.”

Rusland heeft een slechte staat van dienst als het gaat om de behandeling van LGBT+ personen, met anti-homowetten in het land die bijdragen aan een vijandige en gevaarlijke omgeving voor holebi en trans+ Russen. Desondanks bloeit er een levendige LGBT+ ondergrond in Rusland, met activisten die vastbesloten zijn om een betere toekomst te creëren voor de Russische holebi & transgender+ gemeenschap.

Lees ook
Rusland wil meer antiwetten door laag geboortecijfer

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Oktober 2021

VERKLARENDE WOORDENLIJST:
LGBT+ staat telkens v.d eerste letter v.d Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender.
De plus achter bovenstaande afkorting (lgbt) staat voor: alle andere seksuele geaardheden en genderidentiteiten, als ook voor intersekse personen en alle mensen die nog twijfelen over de eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit.
Holebi staat telkens voor de twee eerste letters van de Vlaamse woorden: HOmo, LEsbisch, BIseksueel.
(soms staat er achter holebi (ook) een plus, die staat dan voor andere seksuele geaardheden zoals o.a panseksueel en aseksueel).
Transgender of trans is een parapluterm voor alle verschillende genderidentiteiten, gaande van: genderfluid, niet-binair, agender, genderqueer, dragqueen en dragking, queer, demiboy, demigirl tot transseksueel. Enkel binnen deze laatste groep (transseksueel) gaan mensen over tot hele of halve gender veranderende operaties. Transgenders kunnen zowel hetero of holebi e.a (panseksueel, aseksueel...) zijn.
Intersekse Een intersekse persoon wordt geboren met een lichaam dat zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken heeft, al dan niet in combinatie met dubbele gender specifieke chromosomen. Er zijn verschillende gradaties van intersekse personen. Intersekse is géén seksuele geaardheid en ook geen genderidentiteit. Een intersekse persoon kan zowel holebi als hetero zijn en kan ook onder de parapluterm transgender vallen als er niet onder vallen.

.

Dit bericht is gepost op 25 October, 2021 en 382 keer gelezen.