Opnames gestart van Vlaamse lesbische serie.Vorige week zijn de opnames gestart van Roomies, een minireeks die draait rond twee lesbische vrouwen Bibi en Ama. De reeks is geschreven en wordt geregisseerd door jonge talenten Flo Van Deuren en Kato De Boeck. En verschijnt later op Eén en het online platform VRT NU.

Centraal staan Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen die in de hoop een betere versie van zichzelf te worden, bij elkaar gaan wonen op een appartement in Brussel. Opkomend talent Ahlaam Teghadouini, momenteel te zien in de Play4-serie Grond en Laura De Geest spelen de hoofdrollen.

Verder in de reeks ook nog acteurs als Dominique Van Malder en Zouzou Ben Chikha. Het verhaal werd geschreven door Flo Van Deuren en Kato De Boeck, twee jonge talenten die ook de regie voor hun rekening nemen. Eerder maakten ze al de kortfilm Echo, die begin dit jaar werd uitgezonden als onderdeel van de Eén-reeks Lockdown.

Flo Van Deuren en Kato De Boeck: "Roomies is een rauwe, maar ook intieme coming-out en coming-of-age minireeks. Onze twee twintigers, Bibi en Ama, proberen voor het eerst op eigen benen te staan. Ze zoeken naar wie ze zijn en hoe dat eigenlijk moet, 'volwassen zijn'. Vraagstukken die iedereen die jong is, of dat ooit was, meteen herkent. "Hoe doe ik dit in godsnaam? Waar haal ik mijn geld vandaan en wat moet ik doen als de zekering springt? Wie ben ik eigenlijk, los van mijn studie, familie, geliefden en geaardheid?" Bibi en Ama botsen elk op hun eigen manier, net als wij allemaal, op deze vragen."


Bron: nieuwsblad.be - Oktober 2021

.

Dit bericht is gepost op 26 October, 2021 en 461 keer gelezen.