Top voetballer uit de kast (amper 5 wereldwijd) + lijstje.In de Australische hoogste klasse is zopas een prof voetballer uit de kast gekomen. Josh Cavallo, 21, middenvelder bij Adelaide United sluit hierbij aan bij het lijstje van amper 4 openlijke homo prof voetballers wereldwijd.

Josh Cavallo liet op sociale media weten zich niet langer te willen schamen voor zijn geaardheid en klaar te zijn met zijn pogingen een dubbelleven te leiden. “Ik ben een voetballer en ik ben homoseksueel. Het enige wat ik wil is voetballen en zoals iedereen behandeld worden.

Ik was bang dat mensen anders over me zouden gaan denken als ze er achter kwamen. Ik vreesde de beledigingen en de grappen.” De Australische belangenvereniging voor voetballers noemde het een “geweldig moment voor Cavallo, voor de sport en de holebi & trans+ gemeenschap".

Het lage aantal openlijke homo (prof)voetballers wereldwijd blijft voornamelijk klein door de wereldwijde grote homofobe houding onder voetbalsupporters. Onder de spelers zelf is homofobie minder voorkomend.

Openlijke homo prof voetballers wereldwijd

De eerste ooit: De allereerste prof voetballer wereldwijd die ooit uit de kast kwam was de in 1998 overleden Britt Justin Fashanu die in 1990 uit de kast kwam.
Op pensioen: In 2013 kwam de Amerikaan Robbie Rogers uit de kast in 2017 ging hij op voetbal pensioen om zich meer bezig te houden met man en kinderen.
Huidige profspelers die uit de kast zijn (anno 2021):
- Andy Brennan, Australiër. Kwam in 2019 uit de kast, hij speelt momenteel voor Hume City.
- Collin Martin, Amerikaan. Kwam in 2018 uit de kast, hij speelt momenteel voor Minnesota United.
- Liam Davis, Brits. Kwam in 2017 uit de kast, speelt momenteel voor de National League club Torquay United.
- Anton Hysen, Zweed, geboren in het VK, in 2011 uit de kast, speelt voor de Zweedse voetbaldivisie 2 voor Torslanda IK.

Lees ook
Top voetbalscheidsrechter uit de kast na homofobe opmerking + lijstje (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Oktober 2021


.

Dit bericht is gepost op 27 October, 2021 en 478 keer gelezen.