Boek voorstelling: The Prophets.Een verwoestend en glorieus verhaal van twee tot slaaf gemaakte zwarte mannen, die ondanks de gruwelen van hun bestaan bij elkaar de liefde vonden, is de relatiteit en het verhaal van zwarte homoliefde in de tijd van de slavernij, die wordt verkend in een nieuwe roman die al lof kreeg van Oprah Winfrey en Mariah Carey.

Het boek 'The Prophets' van Robert Jones Jr, zelf openlijk homo, brengt het verhaal van twee tot slaaf gemaakte zwarte mannen, Isaiah en Samuel, die als geliefden samen leven op een plantage in antebellum America. (Het vooroorlogse zuiden was een periode in de geschiedenis van de zuidelijke Verenigde Staten vanaf het einde van de 18e eeuw tot het begin van de Amerikaanse burgeroorlog in 1861)

De verboden liefde tussen Isaiah en Samuel bloeit ondanks de wreedheden die hen overspoelen, en samen vinden ze een klein toevluchtsoord waar ze alleen kunnen zijn, totdat een mede tot slaaf gemaakte persoon achterdochtig wordt en een waarheid onthult die de hele plantage dreigt op zijn kop te zetten.

Het verhaal dat volgt, markeert het verblindende debuut van Robert Jones Jr., een zwarte queerauteur die zich "afgesneden" voelde van zijn afkomst. The Prophets is zijn antwoord op een simpele, brandende vraag: "Bestonden er zwarte homo's in het verre verleden?"

'Natuurlijk wel', zegt hij, 'maar het is vaak de manier van getraumatiseerde mensen om het verleden uit te wissen, het opgraven ervan te vermijden, te ontkennen dat het ooit heeft bestaan, of te doen alsof het er op een andere verkeerde, maar glorieuze manier uitzag. Dit is begrijpelijk. Wie zou de gruwelen van weleer willen verklaren zonder de pijn te laten terugkeren? "

The Prophets is uitgebracht met harde kaft en als audioboek en e-boek op 5 januari. Info ==> Klik hier

Lees ook
Voorstelling Vlaams boek: Psychoporno
Nederlands boek, verhalen van 21 LGBTQI+ jongeren waaronder 4 Vlaamse
Nederlands boek, Het Roze schaap, een gruwel Gods?, homo uit kast in Biblebelt
Boek: Gentse Prof giet ons gender in de blender

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 07 January, 2021 en 787 keer gelezen.