holebi & trans+ conferentie in zwaar anti lgbt+ gebied.Er is angst, wantrouwen en ongerustheid over het feit dat in Mei van dit jaar de LGBT+ rechten conferentie doorgaat in de Verenigde Arabische Emiraten, waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is, ook voor buitenlanders.

In mei 2021 gaat holebi & transgender+ conferentie door in Dubai. De conferentie brengt vooraanstaande academische wetenschappers, onderzoekers en onderzoekgeleerden samen om hun ervaringen en onderzoeksresultaten over alle aspecten van genderidentiteit en LGBT + -rechten uit te wisselen en te delen. Het interdisciplinaire platform stelt onderzoekers en academici van over de hele wereld in staat om de uitdagingen van de holebi & transgender+ gemeenschap wereldwijd te bespreken.

Opvallend is het feit dat het er op lijkt dat de World Academy of Science, Engineering and Technology, de open science-organisatie die de conferentie leidt, niet lijkt te beseffen dat de conferentie dit jaar doorgaat in een van de meest anti holebi & anti transgender landen ter wereld, en daar dus ook geen melding van maakte. Wanneer anderen dit wel opmerken vallen velen van verbazing van hun stoel.

Veel mensen die aanwezig zullen zijn op de conferentie zijn bezorgd of bang, en uitten hun bezorgdheid omdat de autoriteiten niet hebben gespecificeerd of presentatoren mogelijk te maken krijgen met juridische repercussies. Anderen zijn dan weer niet bang en hopen dat de liberalisering van de Emiraten door de conferentie sneller verloopt dan verwacht.

Homoseks is illegaal voor mannen en vrouwen in de Verenigde Arabische Emiraten op grond van sectie 354 van de juridische code van de federatie, die is gebaseerd op de sharia (islamitische wet). Straf kan bestaan uit deportatie voor buitenlanders, chemische castraties, boetes, gevangenisstraf en executie. Er is geen wettelijke erkenning van relaties van hetzelfde geslacht of transgenders, en zelfs travestie is illegaal.

Hoewel holebi's en transgenders worden vervolgd volgens het federale wetboek van strafrecht, dat de sharia-wetgeving volgt, heeft elk emiraat ook zijn eigen rechtssysteem dat de LGBT+ gemeenschap strafbaar stelt. Specifiek in Dubai straft artikel 177 van het wetboek van strafrecht homoseksuele seks met wederzijds goedvinden tot 10 jaar gevangenisstraf.

Meer verontrustend is het feit dat men ook buitenlanders en zelfs toeristen kan straffen, waarbij men wel erg ver gaat. In 2017 werd een Britse man gearresteerd wegens 'openbare onfatsoenlijkheid' nadat hij kort de heup van een andere man in een bar in Dubai had aangeraakt, en dit enkel om te voorkomen dat hij zijn drankje morste, hij kreeg een effectieve celstraf van drie maanden.

LGBT+ staat voor: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. De + staat voor genderfluid, niet-binaire en intersekse personen, maar ook voor panseksuelen, aseksuelen, travestieten, en anderen die zich bevinden buiten het hetero spectrum of daar over twijfelen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 09 January, 2021 en 1055 keer gelezen.