Vlaamse mannen slachtoffer van Nederlandse mannen.Elke homo of biseksuele man kent de verhalen van homo of biseksuele mannen die via een datingapp naar een plaats worden gelokt om vervolgens te worden in elkaar geslagen en meestal ook beroofd. Maar nieuw is alvast de volgende situatie, waarbij Nederlandse mannen bewust op zoek gaan naar Belgische homo of biseksuele mannen om hen te dwingen een cannabisplantage op te zetten, wie niet meewerkt of later wil stoppen wordt bedreigd of erger.

In de krant het Laatste Nieuws recent een artikel waaruit blijkt dat enkele Belgische mannen die dachten via de datingapp Badoo de liefde van hun leven te vinden, na hun eerste afspraakje met een man werden geconfronteerd met een Nederlandse drugdealer. Een onderzoek naar de daders begon in september van vorig jaar, de daders werden in november 2020 opgepakt en zitten nog steeds in de cel.

Twee Nederlandse mannen gebruikten Badoo om mannen te vinden in Oostende, Roeselare en Puurs. Na het eerste afspraakje overtuigde ze hun slachtoffers om een cannabisplantage in eigen woning op te starten. Wie weigerde werd bedreigd.

In het onderzoek kwam men eerst terecht bij een slachtoffer uit Oostende. Hij werd gedwongen cannabis te kweken en had ruim 91 cannabisplanten in zijn woning voor de Nederlanders. Wekelijks kreeg hij 50 euro om de planten te verzorgen. De Nederlanders maakte nog verschillende andere slachtoffers.

Een van de advocaten van de beklaagden ontkende dat zijn cliënt bewust op zoek ging naar mannen om ze te misbruiken, en zei verder dat de beklaagde zich nooit heeft voorgedaan als homo en ook nooit gesproken heeft over seks, maar dat hij samen met de andere beklaagde 'gewoon een modern medium gebruikte om personen te leren kennen.' Maar, uit de verklaringen van de slachtoffers blijkt het een en ander niet te kloppen. Volgens twee slachtoffers hadden ze beide een relatie met één van de beklaagden. Ook werden er liefdesberichten over en weer gestuurd.

De daders werden veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. De slachtoffers kregen werkstraffen van 120 en 150 uur, en een kreeg 18 maanden voorwaardelijk. Twee anderen die deels op eigen initiatief voor de Nederlanders cannabis verkochten werden veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijk en 8 maand met uitstel.

Cannabis en de Belgische wet
Het kweken, verkopen en aankopen van cannabis is nog altijd strafbaar in België. Er heerst hier en daar een licht gedoogbeleid waarbij men volwassen gebruikers zelden hard straft, wat géén straffeloosheid betekent. Maar verkopers, dealers en minderjarige gebruikers worden vaak (niet altijd) wél hard aangepakt en riskeren straffen gaande van werkstraffen tot celstraffen en geldboetes. Wie wil weten wat onze Belgische wet juist zegt over cannabis ==> Klik hier

Bron: hln.be & holebi info - Juni 2021.

Dit bericht is gepost op 24 June, 2021 en 514 keer gelezen.