Programma Queer Arts Festival (7 - 24 Augustus)
Het is weer tijd voor het jaarlijkse Queer Arts Festival Antwerpen. Met kortfilms, optredens en meer op 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14 en 24 augustus. Hier onder het hele programma in het kort, met links om tickets te bestellen, op het einde gevolgd door een link naar de website van het QAFA voor wie nog meer info wenst.


ZATERDAG 7 AUGUSTUS
Drie kortfilms
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen.
- Anime het verhaal van een jonge zwemmer
- La Chartreuse vrouw gaat bij ex man wonen en wordt verliefd op diens nieuwe vrouw.
- Meisjesjongensmix over Wen Long een intersekse kind.
(op 11 augustus staan er zeven kortfilms op het programma - zie verderop)
Tickets bestellen kortfilms ==> Klik hier

Optreden (zaterdag 7 Aug)
Die Hässlichen Vögel - 21:00 - 22:00 uur.
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen.
Zoals met de meeste avant-garde acts, passen Die Hässlichen Vögel ("The Ugly Birds") niet in een genre - een feit dat nog unieker werd door de weigering van de groep om muziek op te nemen of uit te brengen. Die Hässlichen Vögel is een plek voor perspectief en poëzie, voor verlangen en erbij horen. De Ugly Birds benaderen de toekomst zoals ze het verleden hebben aangepakt: met een ernst op de rand van provocatie.
Tickets bestellen ==> Klik hier

Expo's (doorlopend tijdens openingsuren De Studio vanaf 7 Aug)
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen
- Expo + performance Alexander Schaef (installatie/performance/chaoskunstenaar)
en
- Expo Ervin Latimer + Talk (Talk Ervin Latimer & Morgane Gielen)
De installatie onderzoekt via kleding, beeld, tekst en geluid de eindeloze mogelijkheden van onze genderidentiteiten.

ZONDAG 8 AUGUSTUS
Exhibition Galerie Verbeeck - Van Dyck - 14 - 18 uur - gratis inkom.
Place to be: Verbindingsdok -Westkaai 12 Antwerpen
Doorlopende expositie, met werk van Mehdi-Georges Lahlou. Vanuit een islamitisch-katholieke opvoeding, onderzoekt deze kunstenaar in zijn installaties en performances de spanningen en taboes binnen beide religies. Seksuele identiteit, body-modification en het verrassend gebruik van religieuze teksten en objecten zijn belangrijke thema's in zijn werk.

MAANDAG 9 AUGUSTUS
De Carrousel - 20:00 - 21:40
Place to be: Ledeganckkaai 3, 2000 Antwerpen
Uw gastheer, spoken word artiest Hind Eljadid, nodigt u uit voor een caleidoscopische avond. Met Queerpunkduo Lionstorm, theatermaker Maxime Dreesen, danser Mohamed Boujarra en dragkoning Lucian Squid staan om beurten op het podium en laten je allerlei soorten queer zien. "De Carrousel" is een mobiel openluchttheater.
Tickets bestellen ==> Klik hier

DINSDAG 10 AUGUSTUS
Video: Wat liefde betekent - de wedding + talk + summer bar (Uren nog te bepalen)
Place to be: Permeke Bibliotheek De Coninckplein, Antwerpen
Fotograaf Ines Vansteenkiste-Muylle stelde een jong en enthousiast team samen om een multimediaproject te realiseren. In de video “Wat liefde betekent: de bruiloft” zijn we getuige van het huwelijksfeest van twee jonge queer mensen. De nabijheid van hun favoriete familie, hun speelse, natuurlijke omgang met het hele spectrum van mannelijkheid en vrouwelijkheid. De Trans-non-binaire Emiel Lenaert schreef tekst bij de video en zal aanwezig zijn.

DONDERDAG 11 AUGUSTUS
Zeven kortfilms
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen.

- Le Dragon à Deux Têtes - Om te ontsnappen aan de homofobe realiteit van hun thuisland, wonen nu twee Braziliaanse identieke tweelingen in Europa. De eerste broer heeft een perfect legale status in Brussel, de tweede is een illegale immigrant en leeft als een spook in de Duitse hoofdstad.

- Playback: "La Delpi" is de enige overlevende van een groep transgendervrouwen en dragqueens, die eind jaren 80 begon te sterven aan aids. In een katholieke en conservatieve stad maakte de Kalas Group hun wapens en loopgraven van geïmproviseerde jurken en playbacks. Vandaag zijn de beelden van een uniek en onbekend beeldmateriaal niet alleen een afscheidsbrief, maar ook een vriendschapsmanifest.

- Zapatos de Tacon Cubano
Vertelt het verhaal van twee tienerjongens in een marginale wijk van Madrid, op een plek die vijandig staat tegenover elk van hun verlangens. Met ernstige familieproblemen en omringd door een agressieve, macho, homofobe omgeving, moeten ze een dubbelleven leiden om hun liefdesrelatie en hun passie voor flamencodans te verbergen.

- Motta
Gebonden in bloemen, een getatoeëerde hand streelt een gezicht. Touwen rollen op de grond af. Trillen van pijn, trillingen van loslaten. Wat verlang je? "Motta" volgt de "moeilijk te classificeren" Braziliaanse kunstenaar Fabio da Motta terwijl hij de grenzen tussen fantasie, onderwerping, provocatie en kunst in vraag stelt.
- Anime het verhaal van een jonge zwemmer
- La Chartreuse vrouw gaat bij ex man wonen en wordt verliefd op diens nieuwe vrouw.

Meisjesjongensmix over Wen Long een intersekse kind.

Tickets bestellen voor deze kortfilms ==> Klik hier

VRIJDAG 13 AUGUSTUS
Performance (optreden) - Analemma 6.0 -
20:00 - 21:00 - (desgewenst gevolgd door Queer Lab & Youth for Sex)
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen.
Een groep queer mensen van kleur creëert een gemeenschappelijke ruimte voor een spiritueel proces van dekolonisatie in een realiteit waar verschillende voorouders op pijnlijke manieren zijn samengebracht. Via dit clubritueel word je uitgenodigd om na te denken over de relatie met je voorouders. Samen creëren we een ruimte van intimiteit, zelfs als we afstand ervaren door onze persoonlijke geschiedenissen en huidige realiteiten, die gevuld zijn met trauma, maar ook met een verlangen naar genezing en veerkracht. Als het gaat om het reflecteren op onze gedeelde koloniale geschiedenis, hebben we allemaal verschillende rollen en plaatsen in het genezingsproces. In dit ritueel centreren we queer mensen van kleur. We zullen ons afvragen hoe het ondersteunen van elkaar eruit ziet in het proces van dekolonisatie, en in de weerspiegeling van onze gedeelde koloniale geschiedenis. Geïnspireerd door moslim / soefi-tradities van Gnawa, Zar en wervelende derwisjen; Japanse Butoh, Surinaamse Winti, Hindoe-rituelen, Caribbean Bubbling en Zuid-Afrikaanse Gqom. Analemma is een queer manifest om rituelen te creëren vanuit hybride identiteiten, en vanuit multiculturele realiteiten, die zijn ontstaan ​​door pijnlijke geschiedenissen en realiteiten van het kolonialisme.

Queer Lab - 21:00 uur
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen.
AQAF wilde meer doen voor jonge queer artiesten. Daarom organiseren we een Queer Lab in De Studio. Zes jongeren kunnen 10 dagen lang experimenteren, creëren en inspireren. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken waar dat toe leidt. De enthousiaste artiesten die De Studio deze zomer overnemen, zijn Vural Saglam, Merel Claes, Anna Schlooz, Michael Van Remoortere, Mick Galliot-Fabre en Beyza Batmaz.
Tickets bestellen ==> Klik hier

Youth for sex - 22:00 uur
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen.
Gedurende 3 maanden kwamen er wekelijks 9 jongeren bij elkaar. Ze verenigden zich in een strijd voor vrijheid en gelijkheid binnen de seksualiteit. Bij De Studio werkten ze onder leiding van theatermaker Maxime Dreesen samen aan Youth For Sex  een activistisch onderzoekstraject. Het resultaat? Dit protest optreden.
Tickets bestellen ==> Klik hier

ZATERDAG 14 AUGUSTUS
Lucian Squid (including Queer lab) - 20:00 uur
Place to be: De Studio - Maarschalk Gérardstraat 4 - Antwerpen.
Het gesproken woord van Lucian is een mengeling van autobiografie, queer-erotica en filosofische overpeinzing. In Unbeing tarten ze de realiteit die zo hard botst met hun seksualiteit, identificatie en overtuigingen. Ze nemen je mee op reis, plagen, strippen, teisteren. Ze gebruiken al hun vaardigheden om je naar binnen te trekken via video, elektronische muziek, gesproken woord en ja, slepen! Ze nodigen je uit om hun voorbeeld te volgen. Met butoh geïnspireerde dansmoves illustreren ze een vleselijke strijd. Hun muziek is als een stormachtige stemmingswisseling. Ze zullen laag voor laag afstoten, kameleontisch veranderend, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar bovenal willen ze met jou feesten en feesten, omdat ze een bestaand doolhof hebben gevonden dat perfect aansluit bij hun behoeften.
Verder op deze dag (zat 14/8) ook nog herhaling van Queer Lab 21 uur en Youth for Sex 22 uur)
Bestel tickets ==> Klik hier

DINSDAG 24 AUGUSTUS
Beyond Borders - docu - 20:00 uur
Place to be: Permeke Bibliotheek De Coninckplein, Antwerpen
Spoken word-kunstenaar Hind Eljadid en haar vrouw Ellee Mihajlovich reisden naar Hongarije. Ze keerden terug met een documentaire over de lokale LGBTQ-gemeenschap en de kunstscene.
Tickets bestellen ==> Klik hier

- WEBSITE Queer Arts Festival Antwerpen ==> Klik hier

holebi info en queer arts festival - Augustus 2021.

Dit bericht is gepost op 04 August, 2021 en 1103 keer gelezen.