Film Black Swan kreeg meeste klachten vanwege lesbische scene + video.Natalie Portman's Oscar winnende optreden als onrustige ballerina in de film Black Swan werd positief beoordeeld door film critici, maar de film lokte vorig jaar bij de Britse kijkers de meeste klachten uit omwille van de lesbische scène tussen Natalie Portman en Mila Kunis, die bij sommigen in het verkeerde keelgat schoot.

De British Board of Film Classification (BBFC) bracht zopas zijn rapport uit. De film kreeg een 15+ rating. De klachten kwamen van een veertig tal Britse kijkers die waren aangedaan door een bepaalde lesbische scène uit de film. Het gaat daarbij om een scène waarin Portman en Kunis orale seks hebben. Het BBFC zegt daarover dat de scène visueel discreet genoeg werd gebracht en dat er daarom de leeftijdslimiet van vijftien jaar gepast genoeg is. De klagers wilden dat de film een rating 18+ kreeg.

BBFC liet verder nog weten dat het aantal klachten te minimaliseren is omdat de film uiteindelijk door ruim 2,7 miljoen mensen werd bekeken. Op de kritiek dat films over homo's of lesbiennes helemaal niet vertoond zouden mogen worden of enkel een 18+ rating zouden mogen krijgen, zegt het BBFC dat hun beleid nooit een onderscheid maakt of discrimineert, of het nu gaat om een hetero film of een holebi film scéne. Misschien hadden sommige mensen een film verwacht over het zwanenmeer van Tchaikovsky en werden ze uiteindelijk geconfronteerd met een psychologische thriller met een holebiseksueel element. Bekijk hieronder de video:

Black swan - Nina and Lily lesbian scene (FULL Scene)
YouTube 18+ aanmelden noodzakelijk door 18+ rating van YouTube.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 July, 2012 en 3246 keer gelezen.