Homo sitcom deel 1 is internet hit met meer dan 175.500 keer bekeken + video.Een Vietnamese sitcom over drie homo's die samen wonen is een grote hit geworden op YouTube in Vietnam en daarbuiten. 'De eerste aflevering van My Best Gay Friends' werd al meer dan 165.000 keer bekeken.

De maker van de sitcom is de 20-jarige Vietnamese drama student Huynh Nguyen Dang Khoa. Homoseksualiteit onder volwassenen is nooit verboden geweest in Vietnam, maar holebi zijn is er nog lang niet aanvaard en velen hebben het dan ook nog moeilijk. Met de sitcom hopen de drie jongens, die in het écht leven ook homo zijn, hier verandering in te brengen.

Khoa speelt de hoofdrol in de sitcom, zijn personage heet ook Khoa, wiens ouders hem op zijn 20ste verjaardag aan zetten uit huis te gaan waarna hij gaat samen wonen met zijn vrienden Han en Ngo Xuan Nhat. De drie jongens hopen dat mensen, en dan in het bijzonder de Vietnamezen door de sitcom een beter beeld krijgen van homo's en dat ze het beter gaan begrijpen.

Volgens Khoa zijn de reacties tot nu toe erg positief, vooral afkomstig vanuit de holebi gemeenschap. De sitcom is tevens de coming out van de drie acteurs, waarvan de families op verschillende manieren reageren. Het meeste geluk heeft Khoa. Zijn ouders reageerden positief. Zijn moeder zei: "Mijn zoon is geboren als homo en daar kan niemand iets aan doen. Het is oké zoals hij is, zolang hij maar gelukkig en gezond is. Ik zou hem niet willen ruilen voor een andere zoon." Maar de vader van Ngo Xuan Nhat reageerde niet zo positief. Hij wil dat hij en zijn moeder het huis verlaten, de vader geeft zijn moeder de schuld van zijn zoons homoseksuele geaardheid. De moeder is er het hard van in. Jammer genoeg reageren veel Vietnamese ouders negatief op de coming out van hun zoon of dochter. Met de sitcom hopen de jongens hier alvast iets aan te veranderen.

Bekijk hieronder deel 1 van de sitcom (20min) opgelet wel in het Vietnamees maar met de mogelijkheid van Engelse ondertiteling.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 July, 2012 en 4284 keer gelezen.