Rapper Murs kust andere man in muziekclip verhaal tegen homofobie + video


De Amerikaanse rapper Murs heeft een bijzondere nieuwe videoclip gemaakt. In de clip draagt de heteroseksuele zanger een T-shirt met daarop het opschrift: 'Legalize Gay', verder zie je hem ook zoenen met een andere man, de video is een statement tegen homofobie in de rap wereld en bevat een heel verhaal, dat jammer genoeg wel tragisch eindigt.

In de video 'Animal Style' speelt rapper Murs de rol van Roderick, een student die nog in de holebi kast zit en omgeven is door homofoben. Hij heeft een geheime relatie met Jonathan, ook een student. "Boyfriend Roderick kept his secret clesed. Scared to come out into this world of zero tolerance," rapt Murs. "Wanted Roderick to follow him, He see him in the halls but Rod would never acknowledge him." De videoclip is een heel verhaal geworden over homo's die angstvallig in de kast blijven en hoe de omgeving reageert. Het is bijna alsof je een kortfilm bekijkt die jammer genoeg een tragisch einde kent, maar toch... zullen we begrijpen...

Na President Obama kwamen rappers Will Smith en Jay-Z al op voor holebi's en het homohuwelijk. En recent kwam rapper Frank Ocean uit de kast als homo. Rapper Murs zegt dat de hip-hop cultuur meer nood heeft aan mensen die opkomen voor holebi's en zegt: "Met de video wil ik de luisteraar uitdagen eens te kijken naar zichzelf. En dat ze zich eens afvragen of de liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht zo anders is dan de liefde tussen twee mensen van verschillend geslacht? Ik heb het gevoel dat het belangrijk is te spreken over de tiener zelfmoorden en pesterijen en de homofobe houding binnen de hip-hop cultuur. Het is belangrijk dat mensen toleranter worden, al deze dingen wil ik laten zien in mijn video, zelfs als dat sommige mensen ongemakkelijk maakt."


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HIP HOP ZANGER VAN EERDER HOMOFOBE GROEP, MET AL LESBI IN, KOMT UIT DE HOLEBI KAST
VANAF VOLGENDE MAAND JAARLIJKS ANTI HOLEBI OPTOCHT + video
HOMO SITCOM IS SUPER POPULAIR OP INTERNET + VIDEO
PARODIE OP BELG PROF VOETBALLER OP HOMO ZINE
22-JARIGE HOMO ACTEUR WERD VROEGER GEPEST EN IS NU ERG SUCCESVOL
BRITSE PROF VOETBAL CLUB GAAT MEE DOEN AAN DE GAY PRIDE
LADY GAGA LANCEERT EIGEN SOCIAL NETWERK SITE VOOR HOLEBI EN HETERO MONSTERS
EERSTE AMERIKAANS HOMO CONGRES LID TROUWDE ZIJN VRIEND
PAUL DE LEEUW ZOEKT TIPS EN PUBLIEK VOOR SHOW IN VLAANDEREN, EN MAAKT BELOFTE + RADIO FRAGMENT
WORLD PRIDE 2012 LONDEN PLUS FOTO'S EN VIDEO
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 25 DEZE MAAND
TOENMALIGE 13-JARIGE BEROEMDE HOMOFOOB IS ALS 17-JARIGE PRO HOLEBI + 2 VIDEO'S
MICROSOFT STEUNT HOMOHUWELIJK EN HOLEBI'S IN WASHINGTON
MOEDER VAN HOLEBI VRIENDELIJKE BRAD PITT IS ZEER HOMOFOBISCH

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2012 en 2894 keer gelezen.