God houdt van holebi's, anti holebi is even erg als apartheid...
Recent kon je bij ons lezen dat Afrikaanse holebi's op straat kwamen. Vandaag liet aartsbisschop Desmond Tutu weten dat anti holebi wetten even erg zijn dan de apartheid.

Tutu riep verder ook op voor een wereldwijde decriminalisering van homoseksualiteit en vroeg daarbij ook om een einde te maken aan de stijgende homofobie in zijn thuisland Zuid-Afrika. "De vele wetten die zoveel vormen van menselijke liefde en verbintenissen criminaliseren, zullen we in de toekomst bekijken als gelijkaardig aan de wetten der apartheid, en we zullen ze erg verkeerd noemen.

Daarnaast liet Tutu ook weten dat de aanvaarding van homo's ook kan bijdragen tot de vermindering van de verspreiding van HIV, en een grotere acceptatie van holebi's om het stigma te doorbreken. Zodat er meer voorlichting kan komen in de hoop zo ooit deze vreselijke ziekte uit te roeien.

Volgens Tutu hebben holebi's al lang de gratie van God en zijn volledige liefde en aanvaarding. "Het zijn ook zijn kinderen, en zij verdienen aanvaarding en liefde van anderen in de maatschappij. Het is aan iedereen om er voor te zorgen dat er dingen veranderen. Maar vooral de politiek moet er voor zorgen dat holebi zijn niet meer gecriminaliseerd wordt, zoals in 70 landen ter wereld nog steeds het geval is. Ik heb geen twijfels dat in de toekomst er veel zal veranderen." Tutu prees vervolgens ook jongeren van over de hele wereld die dit ondertussen al weten en zich ondertussen al hebben gedistantieerd van intolerantie.

Aan holebi jongeren schreef hij: "God houdt van jullie zoals jullie zijn. Hij wil dat jullie leven en bloeien. Zo wees voorzichtig en zorg goed voor jezelf, onderwijs jezelf over HIV en bescherm jezelf en partners en eer en koester hen. En laat niemand jezelf minder voelen dan wie je bent. Wanneer je het leven leeft dat je moet leven in vrijheid en waardigheid, breng je een glimlach op het gezicht van God."

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
KATHOLIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S NA MOORD OP HOMO
ZUID AFRIKAANSE HOLEBI'S PROTESTEREN OP NELSON MANDELA DAG
VLAAMSE SCOUTS REAGEREN OP ANTI HOLEBI SCOUTS UIT AMERIKA
AMERIKAANSE SCOUTS BLIJVEN HOLEBI'S BUITEN GOOIEN, HOMO MAG BESCHIKKEN
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN
VLAAMS HOMO PRIESTER, VAN O.A HOLEBI PASTORES WORDT PAROCHIEPRIESTER
EX HOMOFOOB 50 CENT KOMT OP VOOR FRANK OCEAN EN HOLEBI'S
VANAF VOLGENDE MAAND JAARLIJKS ANTI HOLEBI OPTOCHT + video
AMERIKAANS RAPPER BRENGT VIDEO SONG VERHAAL TEGEN HOMOFOBIE WAARIN HIJ MAN KUST + VIDEO
LADY GAGA LANCEERT EIGEN SOCIAL NETWERK SITE VOOR HOLEBI EN HETERO MONSTERS
BRITSE PROF VOETBAL CLUB GAAT MEE DOEN AAN DE GAY PRIDE TEGEN HOMOFOBIE
TOENMALIGE 13-JARIGE BEROEMDE HOMOFOOB IS ALS 17-JARIGE PRO HOLEBI + 2 VIDEO'S
PAUL DE LEEUW ZOEKT TIPS EN PUBLIEK VOOR SHOW IN VLAANDEREN, EN MAAKT BELOFTE + RADIO FRAGMENT

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 July, 2012 en 2750 keer gelezen.