Bewijzen gevonden dat Marilyn Monroe eigenlijk lesbisch was.
De legendarische Marilyn Monroe, (1 Juni 1926 - 5 Augustus 1962), het ultieme sekssymbool, die velen mannen harten sneller deed slaan, wordt 50 jaar na haar dood 'ontmaskerd' als lesbienne. Het manverslindende imago was niets meer dan een masker, waarachter een pijnlijk hetero seksleven zonder orgasmes werd omgeruild voor heel wat lesbische avonturen.

Michael Thorton, een man die Marilyn als 15-jarige schooljongen mocht ontmoeten, onderzocht het fascinerende leven van Monroe, en wanneer je dit alles gelezen hebt moet je wel besluiten dat Marilyn eigenlijk lesbisch was maar deed alsof ze hetero was.

Monroe scheidde drie keer maar bekende ooit wel lesbische avontuurtjes met actrices Joan Crawford, Barbara Stanwyck, Marlene Dietrich en Elizabeth Taylor. Ook haar acteercoaches Natasha Lytess en Paula Strasberg zouden Marilyn seksueel in hun greep hebben gehouden. Regisseur Jean Negulesco die met Monroe samenwerkte voor 'Something's Got To Give' en op het moment van haar dood ook betrokken was bij de film 'How To Marry A Millionaire' getuigt: "Je weet toch wat er mis was met haar, niet? Haar bestaan was een zoektocht naar identiteit en haar seksuele imago was n grote leugen. Ze vertrouwde me ooit toe dat ze in haar hele leven nog nooit een orgasme met een man had ervaren".

Ook de getranscribeerde opnames van Marilyns sessies met haar psychiater Ralph Greenson getuigen van haar pijnlijke seksleven met mannen. Actrice Celeste Holm, die recent overleed, deelde eveneens haar verhaal en stelt dat Monroe's seskuele problemen geworteld zaten in haar traumatische jeugd. Zo werd ze in 1923 onrechtmatig geboren onder de naam Norma Jeane Mortenson, uit de schoot van een ongetrouwde moeder die later schizofrenie zou ontwikkelen. Ook haar grootouders en oom zaten in de psychiaterie met dezelfde diagnose. Geen wonder dus dat Marilyn opgezadeld zat met een diepgewortelde angst voor het hebben en doorgeven van genetische waanzin.
Volgens Holm kwam hieruit ook haar levenslange zwangerschapsfobie uit voort, die samen met de endometriose (een chronische ziekte waarbij endometrium ofwel baarmoederslijmvlies buiten de baarmoederholte zich hecht aan verschillende organen) voor een ongewoon gecompliceerd en pijnlijk seksleven zorgde. "Hierdoor kon Marilyn nooit van seks met mannen genieten. Ze had er schrik van en richtte zich op oudere vrouwen als seksuele rolmodellen, zoals Betty Grable (Girl With The Million Dollar Legs) enJudy Garland, die drie keer huwde met een homoseksuele man", besloot Holm.

In schril contrast hiermee stonden de stoefsessies van echtgenoten als Jim Dougherty die verkondigde dat "hij nog nooit een vrouw had ontmoet die zo diepgaand genoot van seks, iets wat vrijen omtoverde tot puur plezier". Geen wonder dus dat het manverslindende imago van dit sekssymbool in leven werd gehouden. Toch deelde diezelfde Dougherty naar verluidt achter de schermen dat Marilyn zich vroeg in hun huwelijk keer op keer opsloot in de badkamer en handboeken over seks in haar handen gestopt kreeg die absoluut geen beterschap brachten. "Ze was bang, ze vroeg zelfs ooit of het niet mogelijk zou zijn om gewoon nooit te vrijen", klonk het.

En van Marilyns acteercoaches, Natasha Lytess, liet een zware stempel achter. "Ik zal je kneden tot de geweldige actrice die ik weet dat je kan zijn. Maar om dat te doen moet je jezelf helemaal overgeven aan mij", aldus Lytess. De dominante intenties waren duidelijk en Marilyn deelde met haar goede vriend Ted Jordan dat ze seks had met Natasha.

De sessies met psychiater Greenson getuigen ook van een lesbisch avontuur met de biseksuele actrice Joan Crawford. "Oh ja, Crawford. We gingen naar haar slaapkamer en Crawford had een gigantisch orgasme en gilde als een maniak. Alle credits gaan naar Natasha die me veel meer leerde dan alleen acteren. De volgende keer dat ik Joan zag wou ze nog een rondje ... Toen ik haar liet staan, werd ze rancuneus ", klinkt het in de tapes. Geen recyclage zo blijkt, want Marilyn sloeg daarna ook Barbara Stanwych en Marlene Dietrich aan de haak. Rivaliserende actrice Elizabeth Taylor, 'Queen of Hollywood', bekende ook haar seksueel avontuur met Monroe: "Haar aanrakingen waren elektrisch. Ik wou gewoon eens zien hoe ver ze zou gaan. Ze moest wel al het werk doen".

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 July, 2012 en 3594 keer gelezen.