Opnieuw holebi haat: homo doodgeslagen in Luik en homo aangevallen in Gent - Update dader Luik gekend bij politie en goed voorbereid.
Nog maar een paar maanden na de allereerste homofobe moord in ons landje, is er opnieuw een dodelijk slachtoffer n.a.v homofobie gevallen. En nog maar 1 maand geleden werden er in die zelfde stad nog twee lesbiennes aangevallen. En ondertussen zijn we nog aan het bekomen van de brutale homofobe aanval in Aalst of er zijn opnieuw slachtoffers gevallen, één in Luik, dit slachtoffer is overleden, en een jonge homo in Gent.

In de nacht van dinsdag op woensdag is in het Luikse Parc d'Avroy een 60-jarige homo met een hamer vermoord, de dader, een man van 35 uit Malmedy, werd dezelfde nacht nog gearresteerd en zei uit wraakt hebben gehandeld omdat hij vorig jaar door een homo werd misbruikt, in dat zelfde park! UPDATE deel 1: (en niet zoals eerder werd bericht als kind misbruikt) Bovendien was hij heel goed voorbereid. De man liep al een tijdje te broeden op het plan. Hij was al een paar keer met een hamer naar het park gegaan om daar een homoseksueel aan te vallen.

De feiten die zich afspeelden in Luik gebeurden iets na twee uur 's nachts. De dader ging naar het park, waar vaker homo's rondhangen, daar werd hij aangesproken door het slachtoffer. De 30-jarige pakte daarop een hamer en sloeg daarmee het 60-jarige slachtoffer op het hoofd waarna hij op de vlucht sloeg. Een voorbijganger vond het bewusteloze slachtoffer, dat al veel bloed verloren had. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, probeerden de man nog te reanimeren, maar die pogingen waren tevergeefs. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen 20 minuten na de feiten. Rond 3 uur die zelfde nacht kreeg de politie een oproep die uitlegde dat een van zijn vrienden bij hem was en had toegegeven dat hij een grote vergissing had begaan. Kort daarop werd de dader gearresteerd. UPDATE: Hij is gekend bij de gerechtelijke autoriteiten. In juni 2011 beukte hij de poort van het justitiepaleis van Verviers in met een bijl. Voordien was hij door kogels verwond.

Ook homofoob geweld in Gent.
In Gent werd dan weer een 20-jarige homo het slachtoffer van homofobe agressie. Na een nachtje stappen werd hij achtervolgd door drie jongeren waarna hij allerlei scheldwoorden naar zijn hoofd geslingerd kreeg, vervolgens kreeg hij ook enkele rake klappen waarbij het slachtoffer enkele tanden verloor en schaafwonden en blauwe plekken opliep. Het slachtoffer diende ondertussen een klacht in tegen onbekenden. De daders in deze zaak zijn nog niet gevat.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
MAGERE OPKOMST STILLE MANIFESTATIE TEGEN HOMOFOBIE IN AALST
SLACHTOFFER HOMOFOBE AANVAL IN AALST GETUIGT
1 MAAND NA MOORD OP HOMO IN LUIK OPNIEUW GEVAL VAN HOMOFOBIE IN DEZE STAD
BELGIE VERHOOGT STRAFFEN GEWELD TEGEN HOLEBI'S
DE HOMO TOP 100 KOMT ER WEER AAN - STEM MEE
OPENLIJKE HOLEBI'S OP KOMENDE OLYMPISCHE SPELEN + INFO EN FOTO'S
THE MUPPETS EN JIM HENSON CO PRO HOLEBI EN ANTI HOMOFOOB FASTFOOD KETEN
DE ANTWERP PRIDE KOMT ER WEER AAN + PROGRAMMA
PUNK ROCK GIRLS AL VIER MAAND IN CEL NA PROTEST TEGEN PUTIN EN OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN
ELTON JOHN VS PNAU NA 22 JAAR OP 1 - TITELSONG EUROSONG LIED
ZUID AFRIKAANSE HOLEBI'S PROTESTEREN OP NELSON MANDELA DAG
VLAAMSE SCOUTS REAGEREN OP ANTI HOLEBI SCOUTS UIT AMERIKA
ZANGER GORDON HEEFT NIEUW VRIENDJE - DIT KEER 17 JAAR JONGER

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: demorgen.be, destandaard.be

Dit bericht is gepost op 25 July, 2012 en 3597 keer gelezen.