Loop mee in virtuele optocht op Facebook en steun holebi's...In landen als Servië, Kroatië, Oekraïne, Rusland, Moldavië enz... is het niet vanzelfsprekend om holebi te zijn. En dus ook niet om vreedzaam deel te nemen aan een demonstratie voor holebi rechten zoals een Gay Pride. Om holebi's uit deze landen te steunen richtte de Nederlandse Europarlementariër Marije Cornelissen een virtuele Gay Pride op waar iedereen online zijn of haar steun kan betuigen aan holebi's en holebi activisten in deze landen.

Marije loopt zelf vaak mee in Gay Prides in deze landen. Dat is niet zonder gevaar: rechts-extremisten, hooligans en ultraconservatieve gelovigen hebben het regelmatig op de deelnemers gemunt.

Het GroenLinks-Europarlementslid krijgt altijd veel positieve reacties op haar deelname. “Veel mensen zouden graag méér willen doen om de strijd van de activisten in deze landen te steunen”, zegt Cornelissen. “Om hen daartoe de kans te geven hebben we de virtuele Pride in het leven geroepen. Met één muisklik kunnen sympathisanten hun gezicht op een poppetje zetten. Dan lopen ze mee in een Pride over het scherm. Bij de heikele Prides zal ik aan de dappere activisten vertellen over de virtuele Pride. Ik zal zeggen en laten zien hoeveel mensen hun strijd steunen, dat ze niet alleen staan, maar honderden mensen achter zich hebben."

Door de Facebook-pagina I save the gay te liken, loop je mee in de langste virtuele Gay Pride. Zo steek je de organisatoren van Gay Prides in onder andere Belgrado, Kiev, Moskou, Chisinau en Minsk een hart onder de riem. De virtuele pagina bezoeken en je steun betuigen: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ROCK GIRLS AL VIER MAAND IN CEL NA PROTEST TEGEN PUTIN EN OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD
HOMOFOBE BROERS ONTKENNEN HOMOFOBIE NA AANVAL HOMO'S IN AALST EN ZE VERNIELDEN OOK...
ZANGER GORDON NIET BLIJ MET NIEUW VRIENDJE - EN SUPER BOOS
NEEMT HOMOFOBIE EN GEWELD TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE TOE??
DE HOMO TOP 100 KOMT ER WEER AAN - STEM MEE
ZUID AFRIKAANSE HOLEBI'S PROTESTEREN OP NELSON MANDELA DAG
THE MUPPETS EN JIM HENSON CO PRO HOLEBI EN ANTI HOMOFOOB FASTFOOD KETEN
ELTON JOHN VS PNAU NA 22 JAAR OP 1 - TITELSONG EUROSONG LIED
GENEZEN AIDS PATIENT IS HOOP VOOR HOLEBI'S EN HETERO'S - HIV KAN WORDEN GENEZEN
BEWIJZEN GEVONDEN DAT MARYLIN MONROE EIGENLIJK LESBISCH WAS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 July, 2012 en 2530 keer gelezen.