Belg Christelijk netwerk en Luikse bisschop reageren op geweld tegen holebi's.

Het Netwerk Rechtvaardigheid & Vrede (NRV) reageeert op agressie tegen holebi's in ons landje. Eerder reageerde ook Aloys Jousten, de bisschop van Luik op het toegenomen geweld tegen homo's en lesbiennes.

Bisschop Jousten liet via begin vorige week op de website van zijn bisdom weten dat hij het betreurt dat de Luikse agglomeratie de jongste weken het toneel was van dodelijk geweld waarbij homofobie een van de redenen was. De bisschop shuwde daarbij geen zware woorden: "Op zich is homofobie al laakbaar. Ze is nog minder duldbaar als ze leidt tot dergelijke daden", zo schreef hij. Volgens Jousten moet de politieke en de opvoedingssector zich dringend bezinnen over het geweld in al zijn vormen. 'Deze bezinning is des te noodzakelijker omdat de zwakken en de kwetsbaren riskeren er de eerste slachtoffers van te worden', besluit de Luikse bisschop.

Vandaag liet Het Netwerk Rechtvaardigheid & Vrede weten verontwaardigd te zijn over de gewelddaden tegen holebi's. Het NRV is een netwerk van Christelijke solidariteitsorganisaties in Vlaanderen en Brussel. Op de website van kerknet.be zeggen ze dat gewelddaden tegen holebi's niet enkel onaanvaardbaar maar ook verontrustend is. "Elke vorm van geweld, waarbij groepen 'uitgepikt' worden, zowel fysiek als verbaal, is een signaal dat we ernstig moeten nemen. Ze maken ons duidelijk dat we, in opvoeding, op school en in dagelijkse gesprekken meer aandacht moeten besteden aan bewogen verzet tegen discriminerende uitlatingen. Zo kunnen we deze voorvallen effectief keren. De voorvallen roepen ons ook op om meer kansen tot dialoog te creren, waardoor het anders en verschillend zijn van elkaar gewoon ter sprake kan komen. Ze zetten ons aan meer te investeren in open ontmoeting waarbij we - vanuit onze verschillen - als gelijken ons samenleven opbouwen."

"De slachtoffers van geweld op basis van uiterlijke en andere kenmerken moeten gehoord en beschermd worden. De daders moeten een volwaardige kans krijgen om ter gelegenheid van een alternatieve bestraffing hun inzichten en houdingen te herzien. Dat alles zal ons verder brengen dan voor deze feiten van agressie of onverdraagzaamheid 'typische daders' - op basis van geslacht, geaardheid, herkomst of leeftijd - de schuld te geven en onszelf vrij te pleiten. De leden van het Netwerk Rechtvaardigheid & Vrede willen - als christelijke solidariteitsorganisaties - voor de weg van het evangelie en de mensenrechten kiezen. In het kader van ons organisatie-, personeels- en vrijwilligersbeleid willen we de gelijke behandeling hoog en concreet op onze agenda houden. Eerder dan anderen de les te spellen, hebben we immers zelf ook nog een hele weg af te leggen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
NA 2DE HOMO IN ELKAAR GESLAGEN VRAGEN GENTSE HOLEBI'S CAMERA'S
OPNIEUW HOLEBI HAAT IN BELGIE: HOMO VERMOORD IN LUIK EN HOMO AANGEVALLEN IN GENT
MAGERE OPKOMST STILLE MANIFESTATIE TEGEN HOMOFOBIE IN AALST
SLACHTOFFER HOMOFOBE AANVAL IN AALST GETUIGT

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMOFOBE BROERS ONTKENNEN HOMOFOBIE NA AANVAL HOMO'S IN AALST EN ZE VERNIELDEN OOK...
NEEMT HOMOFOBIE EN GEWELD TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE TOE??
KATHOLIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S NA MOORD OP HOMO
GENTSE HOLEBI'S HOUDEN DEUR DICHT EN GEVEN TIPS TEGEN HOMOFOBIE
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
GOD HOUDT VAN HOLEBI'S, EN ANTI HOLEBI IS EVEN ERG ALS APARTHEID
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
ZANGER GORDON NIET BLIJ MET NIEUW VRIENDJE - EN SUPER BOOS
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
DE ANTWERP PRIDE KOMT ER WEER AAN + PROGRAMMA
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD
HOMO MODEL POSEERT NAAKT VOOR PETA
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S
DE HOMO TOP 100 KOMT ER WEER AAN - STEM MEE
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN + LIJST HOLEBI VRIENDELIJKE BEDRIJVEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: Kerknet.be en standaard.be

Dit bericht is gepost op 31 July, 2012 en 2484 keer gelezen.