Homo politicus roept holebi poltici op om uit de kast te komen bij komende Belg verkiezingen.
Er zijn al enkele openlijke holebi politici in ons landje maar volgens Eddy Colombeen, zelf homo en op de lijst van Groen! in Evergem (gemeenteraadslid sinds 2006) zouden alle holebi-kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen open kaart moeten spelen over hun geaardheid.

Na de dramatische gebeurtenissen van de afgelopen maanden, hoop ik dat we als holebiís niet in onze schulp kruipen uit vrees voor negatieve reacties. Dit zou het slechtste zijn wat we kunnen doen. Zoín reactie is begrijpelijk, maar betekent toegeven aan de onverdraagzaamheid en verrechtsing in onze maatschappij. Dit mag niet gebeuren!

Ik zou dan ook willen vragen aan alle holebiís en vooral aan alle kandidaten voor de verkiezingen die holebi zijn, open kaart te spelen over hun geaardheid. De mentaliteit in onze maatschappij kan maar veranderen wanneer we als holebiís duidelijk tonen dat we onze plaats hebben in de samenleving. Wetten en regels alleen volstaan niet voor een mentaliteitsverandering. Het probleem zit niet bij de holebiís, maar bij de diegenen die er niet mee overweg kunnen.

Zelf is Colombeen al jaren actief in de Evergemse politiek. "En ik ben altijd vrij open geweest over mijn geaardheid. Dit is wat mij betreft nooit echt een issue, omdat ik vond en vind dat mensen in de eerste plaats kiezen voor personen vanwege hun ideeŽn en hun geloofwaardigheid, en niet vanwege het feit of ze homo/hetero zijn, gehuwd zijn of kinderen hebben. Ik moet echter vaststellen dat zelfs vandaag, anno 2012, het er blijkbaar voor een aantal mensen wel toe doet of je homo bent of niet. Mensen worden aangevallen en in elkaar geslagen vanwege hun seksuele geaardheid. Dit kan op geen enkele manier worden goedgepraat. Wat ook de onderliggende motieven zijn van de daders.

Extra:
Welke openlijke holebi politici zijn er momenteel? Het lijstje is kort, maar misschien komt daar binnenkort wel verandering in. Als eerste is er natuurlijk onze premier Elio di Rupo (PS), verder is er ook nog Pascal Smet (sp-a), Jean-Jacques Flahaux (MR), Jan Rogiers (sp-a), Benoit Hellings (Ecolo), Stijn Bex (Groen!) en Carim Bouzian (Jong Agalev). De bekende advocaat Jean-Marie De Meester staat dit jaar op de lijst van Rood! in Oostkamp. Wat opvalt is het ontbreken van vrouwen in deze korte holebi lijst. Bestaan ze niet? of zitten ze nog in de kast?...

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
LESBIENNE OP LIJST OPEN VLD VOOR KOMENDE VERKIEZINGEN GAAT OPKOMEN VOOR HOLEBI'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BELG GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN - ROOD KOMT MET HOLEBI, TRAVESTIET EN TRANSGENDERS
HOLEBI-TJE UIT DE KAST TIJDENS OLYMPISCHE SPELEN
BELG CHRISTELIJK NETWERK EN LUIKSE BISSCHOP REAGEREN OP HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
HOMOFOBE BROERS ONTKENNEN HOMOFOBIE NA AANVAL HOMO'S IN AALST EN ZE VERNIELDEN OOK...
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
GENTSE HOLEBI'S HOUDEN DEUR DICHT EN GEVEN TIPS TEGEN HOMOFOBIE
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S
NEEMT HOMOFOBIE EN GEWELD TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE TOE??
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
GENEZEN AIDS PATIENT IS HOOP VOOR HOLEBI'S EN HETERO'S - HIV KAN WORDEN GENEZEN
NA 2DE HOMO IN ELKAAR GESLAGEN VRAGEN GENTSE HOLEBI'S CAMERA'S
ELTON JOHN VS PNAU NA 22 JAAR OP 1 - TITELSONG EUROSONG LIED
THE MUPPETS EN JIM HENSON CO PRO HOLEBI EN ANTI HOMOFOOB FASTFOOD KETEN
DE HOMO TOP 100 KOMT ER WEER AAN - STEM MEE

Extra door holebi.info - Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 01 August, 2012 en 2727 keer gelezen.