Jong Belgisch Links start campagne tegen seksisme en holebi fobie + video.
Eerder kon je al bij ons lezen dat er in Oostende een lesbienne op de kieslijst van Open Vld staat, en dat er in Niel en Antwerpen voor Rood! (de scheurlijst van sp-a) een homo en 2 transgenders op de lijst staan voor de komende verkiezingen. En gisteren riep een homo politicus van Groen! op voor meer openlijke holebi's in de poltiek. Daarnaast komen al deze vernoemde partijen ook op voor holebi's en maken ze een vuist tegen homofobie. Net zoals Animo Jong Links en Zij-Kant.

Animo Jong Links en Zij-Kant vinden dat publieke ruimte iedereen toebehoort en zijn met een campagne begonnen om seksisme en homofoob gedrag aan te klagen. “Seksisme en homofobie zijn vormen van geweld. Wij doen er niet aan mee. En u?” zo luidt de slogan van de campagne die vergezelt wordt met een videofilmpje in drie talen op YouTube. De socialisten zijn bezorgd over hoe mensen de openbare ruimtes beleven.

Met de campagne spelen de jonge socialisten en Zij-Kant in op de berichtgeving van de afgelopen weken over het toenemende geweld op homo’s en het stof dat de documentaire van RITS-studente Sofie Peeters over het seksisme op straat in Brussel.

“Soms kleed ik me om alvorens ik naar buiten ga. Op straat draag ik liever een broek, dan een rokje. Oogcontact met mannen probeer ik te vermijden. Soms neem ik een andere route.”

“Is dit de samenleving waarin we willen leven? Nee. Als vrouw verwensingen naar je hoofd geslingerd krijgen omdat je vrouw bent. Als holebi riskeren om klappen te krijgen of vermoord te worden omdat je je geluk in het openbaar tot uiting brengt. Hoe is dit vandaag de dag nog mogelijk?” zo vragen voorzitter Maite Morren en Nationaal bstuursli Bram Dhooghe van Animo zich af.

“Met velen waren we, die dachten dat de strijd gestreden ging zijn met het homohuwelijk, adoptie en een strenge anti-discriminatie wetgeving. Helaas. Wetten stemmen is 1 ding, de harten en geesten van mensen winnen is nog een andere zaak. Een die veel meer tijd en moeite vergt. “

“Frustratie, onzekerheid, een verwrongen beeld op wat mannelijkheid en vrouwelijkheid is. Een veelvoud aan taboes rond seksualiteit liggen aan de basis van al dit verbale en soms zelfs fysieke geweld. Boetes tegen seksisme en homofobie zijn geen structurele oplossingen en geven ruimte aan willekeur. Zal het dan enkel de seksist met de voornaam Mohamed zijn die een boete krijgt, terwijl de ‘respectabele’ man die zijn vrouwelijke collega denigrerend uitlacht dat de kinderen thuis wachten vrijuit gaat? “

Animo stelt echte actie voor tegen seksisme en homofobie. Een doorgedreven aanpak van beide kwalen in het onderwijs. Een beleid dat verder gaat dan alleen maar wetgeving, maar ook vraagt aan elke burger om zelf een model te zijn van openheid en tolerantie. Bekijk hieronder het campagne filmpje:EERDER KON JE OVER DIT ONDERWERP BIJ ONS LEZEN:
BELG HOMO POLITICUS WIL MEER HOLEBI'S UIT DE KAST IN DE POLITIEK
BELG CHRISTELIJK NETWERK EN LUIKSE BISSCHOP REAGEREN OP HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
BELG GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN - ROOD KOMT MET HOLEBI, TRAVESTIET EN TRANSGENDERS
GENTSE HOLEBI'S HOUDEN DEUR DICHT EN GEVEN TIPS TEGEN HOMOFOBIE
NEEMT HOMOFOBIE EN GEWELD TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE TOE??
HOMOFOBE BROERS ONTKENNEN HOMOFOBIE NA AANVAL HOMO'S IN AALST EN ZE VERNIELDEN OOK...
NA 2DE HOMO IN ELKAAR GESLAGEN VRAGEN GENTSE HOLEBI'S CAMERA'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD
HOLEBI UIT DE KAST TIJDENS OLYMPISCHE SPELEN
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
OBAMA TROUWT MAN + MAN EN VROUW + VROUW POLITIC
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS
MEERDERHEID HOLEBI'S NIET BLIJ MET GAY PRIDE GRACHTEN PARADE
IS ZANGER GOTYE TRANSSEKSUEEL? + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 August, 2012 en 2958 keer gelezen.