Gsm maakt holebi haat zichtbaar in Belgié.


Zes maand na de lancering van de smartphone-app 'Bashing' hebben meer dan 300 Belgen een vorm van homofoob geweld gemeld. Behalve in onze hoofdstad (Brussel), zijn vooral Antwerpen, Gent, Leuven en Kortrijk koplopers. En volgens initiatiefnemer Björn Pius (foto) is dit slechts het topje van de ijsberg.

"Eens je de applicatie op je gsm geïnstalleerd hebt, het programma opent en een kaart ziet waar je precies bent lastiggevallen duurt slechts één minuutje. Dan kan je aanvinken of het om fysiek of verbaal geweld ging en de datum erbij vermelden, eventueel kan je in een paar regels nog meer informatie geven over wat er juist gebeurde," zegt Björn Pius van Outrage!, een vereniging die zich inzet tegen homofobie.

Door de inmiddels meer dan 300 meldingen, in amper 6 maand tijd, is het resultaat een kaart van België, waarop tot in detail te zien is hoe en waar iemand werd aangevallen. Zoals bijvoorbeeld in de Wilgenlaan in Ternat, waar een homo in een danscafé tot drie keer toe slagen in zijn gezicht kreeg. Of aan de Korenmarkt in Gent, waar drie Fransen een homokoppel aftuigden tijdens het Lichtfestival.

"Hiermee willen we aantonen dat er meer incidenten van homogeweld plaatsvinden dan de statistieken bij de politie of het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding doen vermoeden', zegt Pius. "Als er iets frappants of opvallends gemeld wordt, geven we dat door aan de politiediensten. En we blijven ook de website modereren. Er zitten altijd flauwe grappenmakers tussen."

In 90 procent van de gevallen ging het om verbale verwensingen, bij de overige 10 procent kwam er wel degelijk fysiek geweld aan te pas. Behalve in Brussel zijn vooral Gent (29 meldingen), Antwerpen (20 meldingen), Leuven (9 meldingen), en Kortrijk (7 meldingen) koplopers. "Maar noch de politie, noch het parket heeft de afgelopen zes maanden meer homofoob geweld dan anders gesignaleerd", zegt de Kortrijkse burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V). "Wij houden zeker onze ogen open, maar voorlopig is er geen reden waarom we onze huidige aanpak tegen homofobie zouden moeten aanpassen." Info over de gay bashing app: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
NEEMT HOMOFOBIE EN GEWELD TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE TOE??
NA 2DE HOMO IN ELKAAR GESLAGEN VRAGEN GENTSE HOLEBI'S CAMERA'S
OPNIEUW HOLEBI HAAT IN BELGIE: HOMO VERMOORD IN LUIK EN HOMO AANGEVALLEN IN GENT

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMOFOBE BROERS ONTKENNEN HOMOFOBIE NA AANVAL HOMO'S IN AALST EN ZE VERNIELDEN OOK...
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK BINNENKORT BESCHERMT IN GRONDWET
BELG JONG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
HOLEBI DISNEY PERSONAGES ZORGEN VOOR OPSCHUDDING EN VREUGDE
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 19 DEZE MAAND
GENTSE HOLEBI'S HOUDEN DEUR DICHT EN GEVEN TIPS TEGEN HOMOFOBIE
MEERDERHEID HOLEBI'S NIET BLIJ MET GAY PRIDE GRACHTEN PARADE
BELG HOMO POLITICUS WIL MEER HOLEBI'S UIT DE KAST IN DE POLITIEK
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
BELG CHRISTELIJK NETWERK EN LUIKSE BISSCHOP REAGEREN OP HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
HOLEBI UIT DE KAST TIJDENS OLYMPISCHE SPELEN
ZANGER GORDON NIET BLIJ MET NIEUW VRIENDJE - EN SUPER BOOS

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 04 August, 2012 en 3060 keer gelezen.