Onze ogen vertellen of we holebi of hetero zijn.

De meesten onder ons hebben al wel eens gehoord van een gaydar, een soort van ingebouwd gevoel zeg maar dat je als holebi in staat stelt een andere holebi in één oogopslag te herkennen. Het volgende onderzoek gaat een stapje verder: het stelt dat je aan iemands ogen kan zien of hij of zij hetero of holebi is.

Volgens een nieuwe studie is de vergroting van je pupil de manier om te kijken of iemand hetero of holebi is. Volgens Live Science, geloven onderzoekers dat de verwijding van je pupil een accurate manier is om te ontdekken wat iemands seksuele geaardheid is. De onderzoekers bekeken de ogen van 325 studenten. Volgens de Amerikaanse onderzoeker Ritch Salvin-Williams, psycholoog aan de universiteit van Cornell in New York, is dit het eerste grootschalige onderzoek op dit vlak.

Wanneer mensen naar erotische plaatjes kijken en opgewonden raken verwijden hun pupillen. Uit het onderzoek bleek dat wanneer homo's naar erotische foto's keken van mannen hun pupillen wijder werden, wat niet gebeurde wanneer ze naar erotische vrouwen plaatjes keken. Hetzelfde bij lesbische vrouwen, hun pupillen werden groter bij het bekijken van erotische vrouwen foto's, niet bij het bekijken van erotische mannen foto's. Bij biseksuelen zag men duidelijk dat de pupillen zowel bij mannen als vrouwen verwijden. En de pupillen van hetero mannen verwijden bij het kijken naar foto's van vrouwen en niet bij het kijken naar foto's van mannen. Maar toen gebeurde er iets bijzonders bij heteroseksuele vrouwen.

Heteroseksuele vrouwen reageerden anders. Men verwachtte dat ze alleen verwijde pupillen krijgen bij het zien van erotische mannen foto's, maar dat was niet zo. Heteroseksuele vrouwen reageerden op zowel mannen als vrouwen. Toch wil dat niet zeggen dat alle heteroseksuele vrouwen biseksueel zijn, de waarheid is complexer en ligt ook erg gevoelig. Volgens Salvin-Williams zit het zo: in de geschiedenis van de mensheid, werden vrouwen zo vaak verkracht dat hun genitalen hebben geleerd op elke prikkel te reageren als verzekering dat hun genen zeker worden door gegegeven. Toch zijn niet alle wetenschappers het eens over deze theorie betreffende hetero vrouwen. Volgens een Britse therapeut: Dominic Davies, reageren hetero vrouwen op beide seksen omdat ze meer relationeel zijn dan hetero mannen en meer houden van het kijken naar mensen van alle seksen.

Salvin-Williams zegt dat men kan besluiten dat onze pupillen verraden wat we leuk vinden en wat niet. Ook wanneer het gaat om bijvoorbeeld een kunstwerk. Onze pupillen vergroten wanneer we naar iets kijken wat we leuk of aantrekkelijk vinden. De onderzoeker hoopt dat deze bevindingen in de toekomst kunnen worden gebruikt voor mensen die in de war zijn betreffende hun seksuele geaardheid, om zo hun ware geaardheid te ontdekken en te aanvaarden.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOMO VADERS ZIJN NET ALS HETERO OUDERS OP HET VLAK VAN SEKS
AMERIKAANS NEDERLANDSE STUDIE OVER LESBISCH OUDERSCHAP
LESBIENNES VERDIENEN MEER DAN HOMO'S - HETERO'S MEER DAN HOLEBI'S
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
MOEDERS EN TANTES VAN HOMO'S ZIJN VRUCHTBAARDER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DOKTERS GEVEN VROUWEN MEDICATIE OM LESBI, BISEKS E.A BABY'S TE VOORKOMEN
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
GSM MAAKT HOLEBI HAAT ZICHTBAAR IN BELGIE
ZANGER MIKA KOMT UIT DE HOLEBI KAST
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK WELDRA BESCHERMT IN GRONDWET
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO
BELG JONG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
HOLEBI DISNEY PERSONAGES ZORGEN VOOR OPSCHUDDING EN VREUGDE
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
BELG CHRISTELIJK NETWERK EN LUIKSE BISSCHOP REAGEREN OP HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 19 DEZE MAAND
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 August, 2012 en 5584 keer gelezen.