Vlaamse Falko (ex Idool) van homo in jurken naar échte jongen.

Begin vorig jaar zorgde de toen 16-jarige Falko de Bolster door zijn opmerkelijke verschijning voor opschudding na zijn deelname aan de liedjeswedstrijd Idool. Falko, homo, droeg vrouwenkleding en liep op hoge hakken, kreeg veel negatieve commentaar maar trok zich daar niets van aan. Ondertussen zijn we 1 jaar later en blijkt Falko een metamorfose te hebben ondergaan en is er niets meer te bespeuren van zijn toenmalige vrouwelijkheid.

In weekblad Dag Allemaal stond een reportage over de 'vernieuwde' Falko. Die zijn vrouwelijke uiterlijk en kleding inmiddels heeft omgeruild voor een meer jongensachtige lieve jongen. Falko heeft een moeilijk jaar achter de rug, in mei van vorig jaar gingen hij en zijn vriendje Laurenz uit elkaar en ook zijn muzikale carrière liep niet zoals het moest zijn. Falko die bekend stond als de androgyne homo heeft nu een metamorfose ondergaan, de man, of beter gezegd jongen, in hem is opgestaan. "Mijn vrouwenkleren? die heb ik verbrand," zegt Falko in Dag Allemaal.

Falko is nu 17 en woont bij zijn pleegouders in Oost-Vlaanderen samen met zijn zeven pleegbroers en zussen. Falko ziet er nu helemaal anders uit dan een jaar geleden. Hij draagt nu een jongensachtig T-shirt met een sportieve korte broek. "Ik had gewoon geen zin meer om vrouwenkleren te dragen of om mij te schminken, dat is geleidelijk gegaan, vroeger ging ik uit met jongens die net als ik jurken droegen, dat was plezant, maar ik heb nu andere interesses. Die vrouwenkleren dat was een fase, maar ik schaam me daar niet voor." Veel mensen denken dat Falko nu helemaal anders is dan vroeger, zelf deelt hij die mening niet. "Toen ik op hoge hakken liep noemden ze mij arrogant, ik had zogezegd een hoge dunk van mezelf. En nu, nu ben ik plots een lieve jongen. Sorry, ik vind dat belachelijk."

Toch wordt hij op straat nog af en toe nageroepen en uitgescholden. Maar Falko is zo verstandig dat hij daar niet op in gaat. Met homofobie werd hij recent nog geconfronteerd toen hij samen met andere holebi's in de Gentse studentenbuurt liep, kwamen er plots twee jongens die een vriend van hem een klap in het gezicht gaven en dan gewoon doorliepen. Falko en zijn vrienden deden aangifte bij de politie maar dat haalde volgens hem niets uit. "De politie steekt haar energie amper in dat soort incidenten," aldus Falko.

Sinds vijf maanden heeft Falko een nieuwe vriend, Gilles. Maar spijtig genoeg is diens moeder tegen hun relatie, wat volgens beide jongens komt omdat zij van Peruviaanse afkomst is. "Een heel andere cultuur, waar homoseksualiteit niet wordt aanvaard. Nu ik thuis heb vertelt dat ik homo ben en Falko mijn vriend is, hebben mijn moeder en ik daar al veel zware ruzies over gehad," zegt Gilles, wiens moeder er van overtuigd is dat hij zelf voor zijn geaardheid heeft gekozen net zoals je zou kiezen om dief of gangster te worden. Gelukkig heeft de vader van Gilles er minder problemen mee en bemiddeld hij regelmatig tussen zijn vrouw en zoon. Volgens Gilles ligt zijn moeder vooral wakker van de reactie van de familie. "Maar ze moet niet ongerust zijn, want iedereen reageert positief, zelfs mijn oma van 71.

Ondanks de vele ruzies tussen Gilles en zijn moeder en de spanningen die dat soms teweeg brengt in de prille relatie van beide jongens, toch is hun relatie hecht. "We zijn meer dan liefjes, we zijn ook elkaars beste vriend," aldus Falko. Die verder vertelt dat zijn relatie met Gilles heel anders is dan die met zijn ex Laurenz. Met Gilles kan hij uren lang praten over verschillende onderwerpen. "Voor Gilles telt de binnenkant, heel plezant, en vanaf volgende maand ga ik weer optreden en Gilles helpt me met de choreografie." Binnen enkele weken zal Falko weer optreden, het voorbije jaar heeft hij dan ook veel aan zijn zangtechniek gewerkt en voelt zich naar eigen zeggen helemaal klaar om Vlaanderen te veroveren met zijn muziek, en dit keer zonder vrouwenkleren.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VROUWELIJKE VLAAMSE HOMO TIENER ZORGT VOOR OPSCHUDDING IN IDOOL (Feb 2011)
FALKO EN VRIENDJE UIT ELKAAR - HIJ ZIET ER SERIEUS VANAF (Mei 2011)
SOMMIGE VLAAMSE HOLEBI'S NIET BLIJ MET FALKO (April 2011)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GSM MAAKT HOLEBI HAAT ZICHTBAAR IN BELGIE
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK WELDRA BESCHERMT IN GRONDWET
HOLEBI DISNEY PERSONAGES ZORGEN VOOR OPSCHUDDING EN VREUGDE
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO
JONG BELG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
IS ZANGER GOTYE TRANSSEKSUEEL? + VIDEO
OBAMA TROUWT MAN + MAN EN VROUW + VROUW POLITIC
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS
BELG GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN - ROOD KOMT MET HOLEBI, TRAVESTIET EN TRANSGENDERS
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD
HOMOFOBE BROERS ONTKENNEN HOMOFOBIE NA AANVAL HOMO'S IN AALST EN ZE VERNIELDEN OOK...
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
BELG HOMO POLITICUS WIL MEER HOLEBI'S UIT DE KAST IN DE POLITIEK
ZANGER GORDON NIET BLIJ MET NIEUW VRIENDJE - EN SUPER BOOS
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S


Bron: weekblad Dag Allemaal van 31 juli 2012.

Dit bericht is gepost op 06 August, 2012 en 6050 keer gelezen.