Schokerend: dokters geven vrouwen medicatie om lesbische, biseksuele e.a baby's te voorkomen.Schokerend nieuws vanuit de Verenigde Staten. Uit een nieuw rapport van de Northwestern University's Feinberg School of Medicine blijkt dat sommige dokters zwangere vrouwen synthetische stero´den geven om te voorkomen dat ze lesbische, biseksuele, interseksuele baby's of meisjes krijgen met meer mannelijk gedrag.

Het rapport werd gepubliceerd in the Journal of Bioethical Inquiry waaruit blijk dat sommige dokters de synthetische stero´de genaamd dexamethasone aan zwangere vrouwen wordt gegeven die het risico lopen een kind te krijgen met de aangeboren aandoening adrenale hyperplasie (CAH), een endocrinologische aandoening die kan leiden tot vrouwelijke baby's met interseksuele of meer mannelijke-typische genitaliŰn en/of hersenen. De vrouwen krijgen het middel dexamethason, een synthetisch stero´de, in de vijfde week van de zwangerschap, om te proberen de ontwikkeling van de foetus te 'normaliseren' die CAH veroorzaken.

Volgens enkele dokters is het een zeer omstreden 'therapie' omdat het niet zeker is dat het middel dat wordt toegediend CAH voorkomt, en dat het eigenlijk alleen maar wordt gebruikt om te proberen te voorkomen dat er lesbische, biseksuele en interseksuele baby's worden geboren, of meisjes met meer mannelijk gedrag zoals de welbekende Tomboys.

De onderzoekers uit het rapport claimen verder dat het om een zeer gevaarlijk experiment gaat wat nefaste gevolgen kan hebben voor zowel het ongeboren kind als de moeder. Ze verwijzen daarbij ook naar het middel DES dat in de jaren 70 op grote schaal aan zwangere vrouwen werd gegeven ter voorkoming van een miskraam. Later bleek dat het middel er voor verantwoordelijk was dat vele kinderen werden geboren met een zware handicap en afwijkingen aan de vrouwelijke geslachtsorganen. Dochters van DES slikkende moeders kunnen geen kinderen krijgen. Ook bij mannelijke baby's kwamen afwijkingen aan de geslachtsorganen voor.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 August, 2012 en 3767 keer gelezen.