President Obama maakt holebi fobisch betogen nabij begrafenissen deels verboden.


President Barack Obama heeft zopas een wet ondertekend die protesteren binnen 300 feet (91.44 m) van militaire begrafenissen verbied. Daardoor worden demonstraties van o.a de God Hates Fages Westboro Baptisten kerk van Fred Phelps illegaal.

Phelps en zijn clan zijn bekend van hun protesten tijdens militaire begrafenissen waarbij ze bordjes dragen met boodschappen als: 'God haat homo's', en 'Homo's branden in de hel'. De clan is van mening dat bepaalde Amerikaanse 'problemen', (terroristische aanslagen, moordpartijen, natuurrampen e.a) het gevolg zijn van de decriminalisering van homoseksualiteit in de VS.

Obama zei: "We hebben een morele heilige plicht tegenover onze mannen en vrouwen in uniform. De begraafplaats van een veteraan is heilige grond, en vanzelfsprekend verdedigen we het eerste amendement (vrijheid van meningsuiting), maar we geloven ook dat wanneer mannen en vrouwen sterven in dienst van het land moeten worden gerespecteerd."

De nieuwe wet stelt nu dat homofoben zoals de clan van Phelps op een afstand van 300 feet (91.44 m) moeten blijven tijdens hun protestacties, en dit tussen twee uur voor en twee uur na een uitvaartdienst. De wet is een gevolg van een uitspraak van het hoge gerechtshof van maart vorig jaar die stelde dat protesteren is toegestaan onder amendement 1

Extra info: De clan van Fred Phelps kwam voor het eerst in het nieuws in 1967 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd vermoord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door een tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan. Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel Elton John als Melissa Etheridge schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stellen dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel. Ondertussen protesteren de clan leden nog steeds voort op tal van militaire begrafenissen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
JONGEN VAN 9 HOUDT MINI PROTESTACTIE NABIJ HOMOFOBEN (Phelps Clan)
OBAMA ZET OPNIEUW GROTE STAP IN STRIJD GELIJKHEID VOOR HOLEBI'S
HISTORISCH OBAMA SPREEKT ZICH OPENLIJK UIT IN HET VOORDEEL VAN HET HOMOHUWELIJK

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
HOMO'S GAAN MEER OP VAKANTIE + TOP VIJF BESTEMMINGEN
DOKTERS GEVEN VROUWEN MEDICATIE OM LESBI, BISEKS E.A BABY'S TE VOORKOMEN
ONZE OGEN VERTELLEN OF WE HOLEBI OF HETERO ZIJN
OOK DIT JAAR WEER HOMOFOBISCH GEWELD TIJDENS AMSTERDAMSE GAY PRIDE
GSM MAAKT HOLEBI HAAT ZICHTBAAR IN BELGIE
IS ZANGER GOTYE TRANSSEKSUEEL? + VIDEO
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS
BELG HOMO POLITICUS WIL MEER HOLEBI'S UIT DE KAST IN DE POLITIEK
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO
MISS BRANDI RUSSELL EN OUTRAGEOUS BESTORMEN HITLIJST MET I'M GAY + VIDEO en win singel

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 August, 2012 en 2594 keer gelezen.