Obama is tegen anti holebi beleid van Amerikaanse Scouts.
Eerder kon je bij ons lezen dat de Amerikaanse Scouts, jongeren maar ook leiding uit de groep zetten wanneer blijkt dat ze holebi zijn. Onze Vlaamse scouts lieten daarop weten dat holebi's bij hen welkom zijn. Vandaag een reactie van niemand minder dan president Barack Obama.

Obama liet zopas weten dat hij tegen het beleid is van de Amerikaanse scouts waarbij men holebi leden, leiders en vrijwilligers verbied bij deze jeugdbeweging te zijn. Volgens de president is de Boy Scouts een belangrijke organisatie die helpt leren en mee bijdraagt tot de karakter vorming van Amerikaanse jongens. Maar hij is ook tegen alle vormen van discriminatie, inclusief die op basis van seksuele geaardheid.

De president zelf is ere lid van de Boy Scouts en zal volgens zijn woordvoerder niet aftreden omwille van het anti holebi beleid van de Scouts groepen. Maar hij blijft wel uitgesproken tegenstander van het beleid om geen holebi's toe te laten in de jeugdgroep.

Ondanks het feit dat de Boy Scouts sinds een tijdje opnieuw onder vuur liggen vanwege hun anti holebi beleid, lieten ze recent weten bij hun standpunt te blijven. Het beleid doet denken aan het Don't Ask, Don't Tell beleid, dat recent werd afgeschaft, waarbij militairen niet openlijk mochten dienen in het Amerikaanse leger. De scouts hanteren eigenlijk hetzelfde beleid. Je mag wel holebi zijn maar je moet er over zwijgen.

Een complete verrassing kwam recent uit het kamp van de republikeinen toen presidentskandidaat Mitt Romney, die tegen het homohuwelijk is en tegen gelijke rechten voor holebi's, liet weten dat hij van mening is dat holebi's moeten worden toegelaten tot de Scouts, maar voegde er wel aan toe dat hij hun beleid respecteert!

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
AMERIKAANSE SCOUTS BLIJVEN HOLEBI'S BUITEN GOOIEN
VLAAMSE SCOUTS REAGEREN OP AMERIKAANSE ANTI HOLEBI SCOUTS
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET OMWILLE VAN HOLEBI ZIJN

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
OBAMA TROUWT MAN + MAN EN VROUW + VROUW POLITIC
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
ONZE OGEN VERTELLEN OF WE HOLEBI OF HETERO ZIJN
250 SCHOLEN MELDEN ZICH SPONTAAN VOOR LESSEN OVER HOLEBI'S
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO
HOMO'S GAAN MEER OP VAKANTIE + TOP VIJF BESTEMMINGEN
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK WELDRA BESCHERMT IN GRONDWET?

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 August, 2012 en 2645 keer gelezen.