Madonna komt op voor holebi's in Rusland + video.


Zangeres Madonna heeft tijdens een optreden in Sint-Petersburg haar steun betuigd aan Russische holebi's. Ze riep daarbij het publiek op liefde te tonen voor de holebigemeenschap. Eerder riep ze op voor de vrijlating van de dames van de punkrock band Pussy Riot

"Iedereen verdient liefde", zei Madonna aan de 25.000 toeschouwers. "Toon jullie liefde en waardering voor de holebigemeenschap." Madonna liet voor aanvang van het concert roze armbanden uitdelen aan het publiek. De zangeres kondigde eerder aan dat ze het verbod op holebi-uitingen zal trotseren door de roze polsbandjes uit te delen, en dat ze dit uitdrukkelijk doet om haar steun te betuigen aan de holebi's in St-Petersburg die door de Russische autoriteiten steeds meer problemen krijgen omwille van hun seksuele geaardheid na een wet die homoseksuele 'propaganda' verbiedt.

Ook vroeg de zangeres om de vrijlating van de leden van Pussy Riot. De drie vrouwelijke groepsleden riskeren drie jaar cel nadat ze tijdens een protestactie, een 'punkgebed', uithaalden naar president Vladimir Poetin. De Russische vicepremier en voormalig ambassadeur bij de Navo Dmitri Rogozin kon die oproep niet echt smaken. Op Twitter maakte hij Madonna uit voor "moraliserende slet".

Eerder stak een groep radicale orthodoxe gelovigen een poster van Madonna in brand om 'de demonen uit te drijven'. Ze beschuldigen de zangeres van godslastering. 'We hebben niets tegen haar persoon, we zijn tegen de heiligschennis en godslastering die ze pleegt, net zoals we tegen de godslastering die Pussy Riot in de Christus Verlossingskathedraal heeft uitgevoerd', legde een van hen uit. Bekijk hier onder een video van de pro holebi speech van Madonna:


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
PUNK ROCK GIRLS IN CEL NA PROTEST TEGEN PUTIN EN OPKOMEN VOOR HOLEBI'S + VIDEO
DOCHTER VAN MADONNA KOMT OP VOOR HOLEBI'S
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EEN ZWAAR HOMOFOBISCH LAND

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
250 SCHOLEN MELDEN ZICH SPONTAAN VOOR LESSEN OVER HOLEBI'S
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
OBAMA TROUWT MAN + MAN EN VROUW + VROUW POLITIC
HOLEBI VRIENDELIJKE BRAD PITT ALS HOMO OM MOEDER TE PESTEN
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
DOKTERS GEVEN VROUWEN MEDICATIE OM LESBI, BISEKS E.A BABY'S TE VOORKOMEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2012 en 2453 keer gelezen.