Belg Verkiezingen: Groen! Antwerpen komt met 16 holebi & trans kandidaten + namenlijst en programma.
Eerder kon je al bij ons lezen dat voor de komende Belgische verkiezingen enkele partijen voor het eerst openlijke holebi en transgender kandidaten op hun lijsten plaatsen. De Partij Rood! heeft 1 homo, 2 transgenders en 1 travestiet op de lijst. De Partij Open Vld heeft alvast 1 lesbienne op haar lijsten staan. Maar de partij Groen! die breekt alle records. Zij komen in de provincie Antwerpen met maar liefst 16 holebi's en transgenders op hun lijsten (zie namen onderaan).

Groen! komt met 16 holebi's en transgenders:
De seksuele identiteit van mensen is voor velen belangrijk. Iedereen moet daarom de eigen seksuele identiteit in volle vrijheid kunnen ontdekken en beleven.” Aan het woord is Fran Bambust, hoofdredactrice van het holebi-magazine Zizo en kandidaat op de lijst van Groen in Antwerpen. “We hebben de voorbije jaren hard gewerkt aan een omvattend en evenwichtig holebi- en transgender programma met tal van beleidsvoorstellen die het dagelijks leven van alle holebi’s en transgender aanzienlijk kan verbeteren.”

Voor Groen Antwerpen zijn de uitgangspunten van een goed holebi- en transgenderbeleid eenvoudig. Ten eerste mag iemands seksuele identiteit op geen enkele manier de kansen op zelfontplooiing belemmeren. Discriminatie op basis van seksuele identiteit is onaanvaardbaar. Holebi- en transfoob geweld moet met een mix aan (gepaste) repressieve en (vooral) preventieve middelen bestreden worden. De door de maatschappij opgelegde genderrollen en de daarmee samenhangende starre denkbeelden over mannelijkheid en vrouwelijkheid, bepalen mee hoe ‘de maatschappij’ denkt over seksuele identiteit. Een ‘gender-klik’ waarbij er afgestapt wordt van de vermolmde en voorbijgestreefde oude denkbeelden over hoe een man of vrouw zich moet gedragen, is daarom noodzakelijk.

Tijdens de verkiezingscampagne onderhouden de “Roze Groenen” ook een blog: http://groenerozen.tumblr.com/ waarin de verschillende kandidaten regelmatig zullen berichten over wat er leeft binnen de gemeenschap en waarom zij zich kandidaat hebben gesteld voor Groen-Antwerpen. Wil jij ook uitgenodigd worden op de activiteiten van de Roze Groenen, stuur dan een e-mail naar stijn.cornelis@groen.be

Een stukje afkomstig van de groenerozenblog:

“Zijn wij nu groenen die roze zijn, of rozen die groen zijn?”, vroeg een van ons hardop af, toen we de vergadering net hadden afgerond. We hadden net het holebi- en transgenderluik van onze campagne besproken, en besloten om daarop te klinken. “Is dat niet hetzelfde dan?”, vroeg een van onze gemeenteraadskandidates. “Nee,”, zei de districtskandidaat die ons antidiscriminatieluik heel nauwgezet had uitgewerkt, en nu ook dit haarfijn uit de doeken wou doen. “Nee, dit vraagt naar accenten.

Zijn we in eerste instantie holebi’s die iets voor holebi’s willen doen en toevallig onze fiets geparkeerd hebben bij Groen? Of zijn we Groene idealisten die toevallig ook een boontje hebben voor mensen van hetzelfde geslacht?” “Of dat geslacht in vraag stellen!”, vulde een provinciekandidaat aan. “Bij mij is het het eerste!”, zei een vierde.“Bij mij het tweede”, zei een ander. “Ik toch eerder een, maar toch ook een tikkeltje twee.”

“Wat was het eerste ook al weer?”, vroeg onze verslagneemster die opkeek van haar notaboekje. “Heb ik wat gemist?”, vroeg onze voorzitter, die een plateau gevulde glazen op tafel zette.“Ik ben een groze roene!”, riep een van het district Borgerhout. “Een gore zoener, ja”, antwoordde de oudste, niet toevallig copywriter. De combinaties werden steeds gekker, de woorden steeds verder gezocht, maar de waarheid werd steeds helderder: we zijn het gewoon allebei.

Er is een groepje Antwerpse Groen-kandidaten dat zelf holebi is - waaronder ééntje ook trans - en dat het holebi- en transgenderluik in het programma vanuit die roze bril met des te meer vuur wil dragen. Uiteraard steunen we ook de rest van het programma - dat spreekt - en al even uiteraard steunen de hetero’s en cisgenders van onze partij ook dit luik - ze zouden eens moeten durven afwijken. Groen én roze. Tegelijk dus. En trots op beide. En omdat we zo trots zijn op ons programma, en vooral dan op dat roze luik erin, hebben we deze blog opgestart. Alles in één keer vertellen zou tot indigestie leiden, en we hebben nog wel wat tijd tot de verkiezingen. Laten we het dus rustig aan vertellen. Volg deze blog, zou ik zeggen. Of probeer ons te betrappen op het terras van Den Draak. Je kunt ons herkennen aan onze kleur: groen, maar dan in ‘t roze. ~ Fran - Blog: KLIK HIER en Programma Holebi-Transgender van Groen in pdf format: KLIK HIER

HOLEBI EN TRANSGENDERKANDIDATEN OP DE GROENLIJSTEN:

Gemeenteraadlijst (Provincie Antwerpen)
Stijn Cornelis - Antwerpen (2018) - Plaats 38
Hilde Smeulders - Hoboken - Plaats 13
Titia Van Den Engel - Hoboken - Plaats 15
Anne Vercauteren - Borgerhout (IM) - Plaats 17
Seppe Geerts - Borgerhout (IM) - Plaats 41
Sven Augusteyns - Borgerhout (IM) - Plaats 42
Fran Bambust - Borgerhout (EM) - Plaats 40
Rosa Geerts - Ekeren - Plaats 39

Districtsraadlijst ((Provincie Antwerpen)
Luc Franken - Antwerpen (2018) - Plaats 8
Tom Van den Borne - Antwerpen (2060) - Plaats 2
Cathy Camertijn - Borgerhout (EM) - Plaats 15
Inge Jooris - Borgerhout (IM) - Plaats 10
Yves Aerts - Borgerhout (IM) - Plaats 7
Steve Vandevoorde - Wilrijk - Plaats 21
Fabienne Toussein - Ekeren - Plaats 11
Stéphane Famelaer - Ekeren - Plaats 8

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
ROOD! KOMT MET HOMO, TRANSGENDERS EN TRAVESTIET KOMENDE VERKIEZINGEN
PEGGY, LESBISCH, STAAT VOOR OPEN VLD OP LIJST EN WIL OPKOMEN VOOR HOLEBI'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
JONG BELG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
BELG HOMO POLITICUS WIL MEER HOLEBI'S UIT DE KAST IN DE POLITIEK
HOLEBI'S ZIJN BETERE ONDERNEMERS DAN HETEROSEKSUELEN
MOET HOLEBI HAAT IN MEDIA VAN ASSISEN NAAR CORRECTIONALE RECHTBANK IN BELGIE?
OBAMA IS TEGEN ANTI HOLEBI BELEID VAN AMERIKAANSE SCOUTS
GSM MAAKT HOLEBI HAAT ZICHTBAAR IN BELGIE
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
HOMO AUTEUR VAN HAIRSPRAY EN CRY BABY OVERLEDEN
250 SCHOLEN MELDEN ZICH SPONTAAN VOOR LESSEN OVER HOLEBI'S
OOK BV HOLEBI'S ZIJN SOMS SLACHTOFFER VAN HOLEBI HAAT - GETUIGENIS VAN ANGELINO + VIDEO
ARGENTIJNS HOMO KOPPEL SAMEN LEGAAL PAPA
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK WELDRA BESCHERMT IN GRONDWET?
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: groenantwerpen.be en aangevraagde email aan holebi.info voor lijst kandidaten.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2012 en 3906 keer gelezen.