BelgiŽ heeft een holebi reus n.a.v WorldOutGames + foto's en 2 video's.


Sinds gisteren heeft ons landje een heuse holebi reus. Die werd gisteren voorgesteld door de organisatoren van de WorldOutgames (Olympische spelen voor holebi's), die van 31 juli tot 11 augustus 2013 plaatsvinden in Antwerpen.

In het bijzijn van onder meer Outgames-ambassadeur en kampioen handboogschieten Ivan Denis en Mister Gay World Andreas Derleth uit Nieuw-Zeeland werd de Roze Reus voorgesteld. Naar Antwerpse traditie is het een reus geworden die een roze kostuum draagt. En om aan te tonen dat het wel degelijk om een holebi reus gaat, en het een reus is voor iedereen, heeft hij twee gezichten, de rechterhelft is een vrouw, de linkerhelft een man.

De Roze Reus is volgens de organisatoren de eerste holebi-reus van Vlaanderen en werd door ervaren reuzenbouwers vervaardigd. Hij zal vandaag (zaterdag) zijn eerste publieke optreden maken tijdens de Gay Pride parade in Antwerpen naar aanleiding van AntwerpPride. Later wordt hij ook ingeschreven in het bevolkingsregister, in het bijzijn van zijn peter en meter die nog moeten aangeduid worden.

Naast de mascotte werd ook het beeldmateriaal van de nieuwe campagne voor de worldOutgames voorgesteld. Zo kreeg de slogan 'Love United' een nieuw logo dat uit meer dan driehonderd ontwerpen geselecteerd werd.

Voor de campagne werd gewerkt met lokale bedrijven en met lokale modellen die de diversiteit van de gemeenschap vertegenwoordigen. De stad is ook vaak als achtergrond aanwezig. "Naast sport wordt ook gefocust op cultuur, mensenrechten en fun, want ook daar draaien de worldOutgames rond. Voorts worden ook jongeren en onze vrijwilligers, want we gaan er zeker 2.000 nodig hebben, in de verf gezet", zegt Jerko Bozikovic van de organisatie. Meer info over de WorldOutGames: KLIK HIER Hieronder kan je twee filmpjes bekijken:

Extra info:
De World Outgames zijn een sport- en cultureel evenement georganiseerd door de holebi-gemeenschap. De eerste spelen gingen door in 2006 in Montreal en trokken meteen 12.000 deelnemers van over de hele wereld. De World Outgames staan open voor iedereen (ook hetero's) en er zijn geen kwalificatie normen, wel worden de wedstrijden gerangschikt volgens het kwalificatieniveau van de concurrenten. Er komen verschillende sporten aanbod zoals voetbal, gewichtheffen, volleybal, zwemmen, tennis enz enz. De tweede editie ging door in 2009 Kopenhagen. De derde gaat volgend jaar door in Antwerpen. Bekijk hier onder het promo filmpje voor de Games 2013 gevolgd door een filmpje over de holebi reus.

Video Antwerpen in beeld voor WorldOutgames 2013:


Video Roze reus:

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
START ANTWERP PRIDE WEEKEND MET AFSLUITER KATE RYAN ENZ...
BELG VERKIEZINGEN GROEN! ANTW KOMT MET 16 HOLEBI'S & TRANS KANDIDATEN + NAMENLIJST & PROG
MOET HOLEBI HAAT IN MEDIA VAN ASSISEN NAAR CORRECTIONALE RECHTBANK IN BELGIE?
JONG BELG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
GSM MAAKT HOLEBI HAAT ZICHTBAAR IN BELGIE
TWEEDE OLYMPISCHE SPORTER UIT DE HOLEBI KAST - MET DUBBELE OUTING
HOLEBI'S ZIJN BETERE ONDERNEMERS DAN HETEROSEKSUELEN
250 SCHOLEN MELDEN ZICH SPONTAAN VOOR LESSEN OVER HOLEBI'S
HOMO AUTEUR VAN HAIRSPRAY EN CRY BABY OVERLEDEN
ARGENTIJNS HOMO KOPPEL SAMEN LEGAAL PAPA
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK WELDRA BESCHERMT IN GRONDWET?
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 August, 2012 en 2814 keer gelezen.