Holebi advertenties genomineerd voor De Standaard Solidariteitsprijs. Stem mee, stem holebi.
Zowel Unesco Vlaanderen als Amnesty International zijn genomineerd voor de De Standaard Solidariteitsprijs 2012 met een holebi-advertentie. Er zijn in totaal 24 genomineerden.

Over de foto van Amnesty en over Amnesty International:
"Homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in alle delen van de wereld zijn regelmatig het slachtoffer van mensenrechtenschendingen. Die schendingen gaan van subtiele discriminatie tot intimidatie of zelfs moord. Amnesty International komt op voor de rechten van holebi’s en transgenders wereldwijd", stelt Amnesty. "Wereldwijd worden seksuele minderheden het slachtoffer van mensenrechtenschendingen. Deze schendingen kunnen lopen van subtiele discriminatie, zoals pesterijen op de werkvloer tot meer gewelddadige vormen, zoals verkrachting en zelfs moord. In zo’n tachtig landen is homoseksualiteit bij wet verboden, wat ertoe leidt dat velen omwille hun vermeende seksuele identiteit onrechtmatig in gevangenschap leven of terecht gesteld worden." De advertentie focust op de situatie van homo's en transgenders in sub-Sahara Afrika (Zwart-Afrika) en Europa. De advertentie werd gemaakt door communicatiebureau air met Twee Afrikaanse, dode mannen die elkaars hand vast houden.

Over de foto van Unesco Vlaanderen:
Unesco Platform Vlaanderen Het Unesco Platform Vlaanderen gelooft in een rijk geschakeerde samenleving, waarin de rechten van iedereen gerespecteerd worden, en zet zich bijgevolg in voor het verspreiden van het gedachtegoed van Unesco. Deze VN-organisatie streeft naar een vreedzame wereld, gebaseerd op de rijkdom van culturele diversiteit door internationale samenwerking te stimuleren rond onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie & informatie. Eén voorbeeld: iedereen moet zonder discriminatie van onderwijs kunenn genieten. Dus ook holebi's want holebirechten zijn gewoon mensenrechten. De advertentie werd gemaakt door reclamebureau Cayman.

Stemmen voor de prijs kan vanaf 17 augustus op De Standaard Bekijk hier de genomineerden: KLIK HIER EN Breng je stem uit op deze pagina: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
DE UNESCO GAAT ZICH WERELDWIJD INZETTEN TEGEN HOLEBI PESTERIJEN OP SCHOOL
JONG BELG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
WINNAAR MISTER GAY EUROPE BEKEND GEMAAKT + OOK FOTO'S ANDERE WINNAARS + VIDEO
EERSTE HOLEBI GENERAAL NA AFSCHAFFING VERBOD HOLEBI'S IN HET LEGER IS EEN...
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD MAG NIET SCHEIDEN VAN RECHTER
23 OPENLIJKE HOLEBI SPORTERS ZORGEN VOOR 10 OLYMPISCHE MEDAILLES
HISTORISCH EERSTE LESBISCHE BOEDDHISTISCHE HUWELIJK + FOTO'S EN VIDEOLADY GAGA BOUWT HUIS OM VOOR ZOONTJE ELTON JOHN EN ZKT STEUN BIJ CAMERON V BORN THIS WAY PROJECT
HOLEBI'S ZIJN BETERE ONDERNEMERS DAN HETEROSEKSUELEN
MOET HOLEBI HAAT IN MEDIA VAN ASSISEN NAAR CORRECTIONALE RECHTBANK IN BELGIE?
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
OBAMA IS TEGEN ANTI HOLEBI BELEID VAN AMERIKAANSE SCOUTS
MADONNA KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN SINT PETERSBURG + VIDEO
250 SCHOLEN MELDEN ZICH SPONTAAN VOOR LESSEN OVER HOLEBI'S
NEDERLANDS TURKSE HOLEBI'S ERNSTIG BEDREIGD NA DEELNAME PRIDE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 August, 2012 en 4237 keer gelezen.