Holebi's mogen bij politieke partij op voorwaarde dat ze tegen homohuwelijk zijn.
In Nederland mogen degene die dat wensen op 12 september weer hun stem uit brengen voor een nieuwe Tweede Kamer. Ja, want tot in tegenstelling in ons Belgen landje zijn de Nederlanders niet verplicht om te gaan stemmen. De partij de ChristenUnie laat die bij een eerdere verkiezing holebi stemmers en kiezers met holebi sympathieën verloor laat nu weten dat homo's wél welkom zijn in de partij maar... op voorwaarden.

Volgens ChristenUnie lijsttrekker Arie Slob zijn samenwonende homo's van harte welkom om actief te worden binnen de partij op voorwaarde dat ze de partijlijn onderschrijven, waarin het huwelijk exclusief voorbestemd blijft voor een man en een vrouw en waarin het opengestelde huwelijk voor homo's en lesbiennes wordt afgewezen.

In 2010 liet voorganger Andre Rouvoet vlak voor de verkiezingen weten dat de partij een homo met partner geen functie kon geven. Later herriep hij dit standpunt maar toen was het kwaad al geschied en de ChristenUnie verloor een zetel. Dat dit wel degelijk door de uitspraak van Rouvoet kwam bleek later uit een interne verkiezingsevaluatie. Arie Slob noemt deze vermeende anti-homo-houding nu erg pijnlijk. En stelt dat een holebi die binnen de partij actief wil zijn, net als andere kandidaten wel langst een selectiecommissie moeten om te kijken of hij of zij politiek geloofwaardig is, maar dat de privé situatie van een holebi die samen woont geen criterium is om de kandidaat af te wijzen.

Slob: “Je mag aan tafel, mag meepraten, bent volwaardig lid van de ChristenUnie. Een volwaardig lid van de ChristenUnie mag ook opteren voor bepaalde functies in de frontlinie van de partij’’. Er zijn volgens de lijsttrekker ook al homoseksuelen in de partij actief. Over samenwonen - altijd een heikel punt binnen de partij die het huwelijk hoog in het vaandel heeft staan - zegt Slob dat het geen probleem is als mensen echt met overtuiging voor het partijprogramma kunnen gaan en dat op een integere wijze kunnen uitdragen en voor duurzame relaties zijn. Maar dan wel op voorwaarde dat ze tegen de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes zijn.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
BELG VERKIEZINGEN GROEN! ANTW KOMT MET 16 HOLEBI'S & TRANS KANDIDATEN + NAMENLIJST & PROG
NEDERLANDSE ZANGERES KOMT NA DRIE HUWELIJKEN UIT DE HOLEBI KAST
8 JARIGE IS BANG DAT ZIJN TWEE MOEDERS NAAR DE GEVANGENIS MOETEN
PRIESTER HELPT BIJ KIDNAPPING LESBISCHE MOEDER EN KIND
EERSTE ARGENTIJNS HOMO KOPPEL SAMEN LEGAAL PAPA
GOED NIEUWS VOOR BELGISCHE TRANSGENDERS
GERARD JOLING ZETTE FANS OP VERKEERDE BEEN MET LEGE CD VAN KRUIDVAT
SPONGEBOB EN TELETUBBIES ZETTEN AAN TOT HOLEBI SEKSUALITEIT EN CRIMINALITEIT
LINS (Ex Mijn Restaurant) HEEFT NIEUWE JOB EN NIEUWE VRIENDIN
HOMO MODE ONTWERPERS MAKEN BARBIE DRAG QUEEN + REACTIE VAN BARBIE
HOLEBI ADVERTENTIES GENOMINEERD VOOR DE STANDAARD SOLIDARITEITSPRIJS STEM MEE
ELTON JOHN TOONT BLOTE KONT OP VAKANTIE
WINNAAR MISTER GAY EUROPE BEKEND GEMAAKT + OOK FOTO'S ANDERE WINNAARS + VIDEO
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD MAG NIET SCHEIDEN VAN RECHTER
GAGA BOUWT HUIS OM VOOR ZOONTJE ELTON JOHN EN ZKT STEUN CAMERON V BORN THIS WAY PROJECT

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 August, 2012 en 2753 keer gelezen.