Vierde seksuele geaardheid bekend gemaakt...
Vandaag verscheen er in de pers een artikel over aseksualiteit dat vorig jaar al door holebi.info werd besproken. In het artikel van vandaag enkele kleine nieuwe feiten naar aanleiding van het boek van de onderzoeker dan binnenkort uitkomt.

De Canadese seksuoloog Anthony Bogaerts liet vorig jaar al weten dat sommige mensen totaal geen seksuele behoeftes hebben. Ze vallen niet op mannen of vrouwen en zijn dus aseksueel. Bogaerts stelt dat aseksualiteit kan worden beschouwd als een vierde geaardheid naast homo-, hetero- en biseksualiteit. Volgens de wetenschapper heeft de seksualisering in onze maatschappij ertoe geleid dat sommige mensen minder seksuele prikkels ervaren. Zijn conclusie baseert hij op een enquête uit 1994 waarbij 18.000 Britten werden ondervraagt over hun seksleven.

Uit de antwoordden bleek dat 1% van de ondervraagden nog nooit seksuele aantrekking heeft gevoeld voor iemand anders. Bogaert onderscheidt verder twee categorieën aseksuelen: zij die zich niet aangetrokken voelen tot anderen, maar regelmatig soloseks hebben en mensen die geen enkele vorm van seksualiteit willen ervaren. Sommige vrouwen met een kinderwens die tot de laatste categorie behoren willen dan ook alleen maar bevrucht worden via IVF om vrijpartijen uit te sluiten.

Bogaert gaat in zijn boek ‘Understanding Sexuality’, dat vanaf volgende maand in de winkelrekken ligt, dieper in op het begrip. Daarin schrijft hij dat er wereldwijd naar schatting zeventig miljoen mensen nooit zin hebben om te vrijen. Volgens de Canadees kan je aseksualiteit naast homo- hetero- en biseksualiteit aanzien als een vierde geaardheid.

Extra:
- Nederlandse website met info over aseksualiteit + Forum (met ook Belgen): KLIK HIER
- Belgisch forum aseksualiteit: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
SOMMIGE MENSEN HEBBEN NOOIT SEKSUELE BEHOEFTES (Juli 2012)


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 August, 2012 en 3004 keer gelezen.