Homofobie?: 8 homo jongens aangevallen in Gent.Een groepje van acht homojongens is samen met een heteromeisje afgelopen zondag in Gent aangevallen door drie jongeren. De feiten gebeurden in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen.

De holebi jongeren werden aangevallen met een mes en taserguns. De drie daders waren van allochtone origine. De homo jongens weten niet zeker of het om homofobie ging. Er werd nadien zonder succes een zoektocht naar de daders gedaan.

De acht homojongens waren met een groep van 35 voor een leuke zomerse dag in de Blaarmeersen. Een kleine groep ging nadien nog iets eten in het centrum, daarna keerden ze met ongeveer negen terug naar de Blaarmeersen om de dag af te sluiten en nog even af te koelen in het water. De jongens en een meisje zaten in het gras en drie van hen gingen zwemmen, toen werd het groepje op het gras plots aangevallen door drie allochtone jongens. Het was toen even voor middernacht. Ze hadden taserguns bij en een mes waarmee ze in het rond dreigden. Volgens de slachtoffers was er geen enkele aanleiding en kwamen de daders van uit het niets opdagen. De slachtoffers menen er zeker van te zijn dat ze eerder niet werden achtervolgt.

De slachtoffers waren 8 homojongens en 1 heteromeisje. Ze hopen en denken dat het niet met hun geaardheid te maken heeft dat ze werden aangevallen. Toen ze werden belaagd zijn ze allemaal een andere kant opgelopen om de daders uit de weg te gaan. Enkele van hen gingen hulp zoeken bij de drie anderen die aan het zwemmen waren. En van de jongens werd door de daders gevolgd en net voor het terras van het Beach Hosue kregen ze hem te pakken en kreeg hij een klap in het gezicht en twee stroomstoten op zijn rug met een tasergun. De jongen die de klappen kreeg was volgens de andere jongens, al dan niet toevallig, net iemand waaraan je kan zien dat hij homo is. Enkele andere slachtoffers belden de politie en de daders vluchtten weg.

De jongens laten weten de politie erg dankbaar te zijn omdat die zo snel ter plaatse waren en erg kordaat optraden. Er werd een pv opgesteld en het domein werd uitgekamd helaas zonder resultaat. De jongens overwegen een klacht in te dienen wegens slagen en verwondingen. Ze hebben wel niet in het pv laten opnemen dat het zou gaan om homfobisch geweld. Ze denken dat ze gewoon op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats waren, en dat de daders gewoon uit waren op ruzie gelijk met wie dan ook.

Schepen Christophe Peeters, verantwoordelijk voor de Blaarmeersen reageerde verbolgen op het verhaal en noemde het zorgwekkend dat jongeren op een openbaar domein rondlopen met messen en taserguns. De politieke conclusie is dat er dringend paal en perk moet gesteld worden aan elke vorm van gratuit geweld.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
OPNIEUW HOMO'S IN ELKAAR GESLAGEN DIT KEER IN ANDERLECHT (Augustus 2012)
MOET HOLEBI HAAT IN MEDIA VAN ASSISEN NAAR CORRECTIONALE RECHTBANK IN BELGIE?


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 August, 2012 en 4108 keer gelezen.