Frankrijk wordt 12de of 13de land waar holebi's kunnen trouwen.

In juni werd François Hollande de nieuwe Franse president, die meteen liet weten zijn belofte betreffende holebi's te zullen nakomen. Vandaag werd dit nieuws bevestigd. Binnen enkele maanden kunnen Franse homo's en lesbiennes trouwen en kinderen adopteren.

De nieuwe wetgeving zal al in oktober van dit jaar worden voorgelegd aan het parlement en de senaat. De nieuwe president beloofde het al in zijn verkiezingscampagne; Franse holebi's kunnen weldra trouwen en kinderen adopteren. De eerste huwelijken zullen kunnen worden afgesloten in 2013.

Wanneer de wettekst wordt goedgekeurd zowel in de senaat als in het parlement, dan wordt Frankrijk het 12de land ter wereld waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. En dat zal zeker gebeuren vermits Hollande en zijn partij een meerderheid hebben in zowel de senaat als het parlement. Er bestaat wel een kans dat Frankrijk het 13de land wordt omdat recent ook Schotland ja zei tegen het homohuwelijk, daar wordt de wet in september doorgestuurd naar het parlement en is het afwachten wanneer het helemaal zo ver is. Dus oftewel wordt Frankrijk het 12de land en Schotland het 13de of andersom.

Afgelopen 15 augustus verzette de rooms-katholieke kerk in Frankrijk zich tegen het naderende homohuwelijk. Via een speciaal gebed werd in er verschillende kerken gebeden tegen de openstelling van het huwelijk voor holebi's. Volgens aartsbisschop Barbarin wilde de kerk enkel waarschuwen en de politiek oproepen er nog eens goed over na te denken, want volgens hem is de voorgestelde wet niets minder dan een breuk met de cultuur om het huwelijk van zijn wezen te ontdoen. Maar er kwam ook kritiek uit religieuze hoek tegen het gebed en de standpunten inzake het homohuwelijk die de kerk uitdraagt.

Jacques Gaillot, de ex-bisschop van Evreux (in 1995 door de paus uit zijn functie ontheven omdat sommige van zijn visies strijdig zouden zijn met de kerkleer) vindt bijvoorbeeld dat de kerk moet zwijgen. Het gebed is volgens hem in strijd met de strenge opvatting over de scheiding tussen kerk en staat die in Frankrijk gebruikelijk is. Ook Pierre Bergé, de vermogende, invloedrijke partner van de overleden modekoning Yves Saint-Laurent, sprak zich uit tegen de homofobe houding van de kerk en zei op Twitter 'Er zijn homo's en ze zullen straks ook trouwen. Waar bemoeit de kerk zich mee?' Holebi's kunnen nu al trouwen in: Nederland, België, Spanje, Canada, Zuid-Afrika, Noorwegen, Zweden, Portugal, IJsland, Argentinië en Denemarken. In Schotland keurde men recent het homohuwelijk goed in september wordt daar de wet doorgestuurd naar het parlement.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
EERSTE BOEDDHISTISCHE LESBISCHE HUWELIJK VOLTROKKEN (Aug 2012)
SCHOTLAND KEURDE HOMOHUWELIJK GOED (Juli 2012)
ELFDE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT Denemarken (Juni 2012)
FRANSE NIEUWE PRESIDENT KAN ALLE BELOFTES AAN HOLEBI'S NAKOMEN (Juni 2012)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
RUFUS WAINWRIGHT EN VRIEND GETROUWD
HOMO GEHUWD MET MAN MOET MET VROUW TROUWEN VAN VADER VOOR ERFENIS
TWEEDE ZANGER VAN BOYBAND GET READY TROUWDE ZIJN VRIENDJE
VLAAMS ZANGER YVES TROUWDE ZIJN VRIEND + FOTO'S EN VIDEO
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL
HOLEBI FOBIE: 8 HOMO JONGENS AANGEVALLEN IN GENT
NEDERLANDS PASTOOR DIE BABY VAN LESBISCH KOPPEL WEIGERDE TE DOPEN KRIJGT STEUN
HOMO TWEELING PORNO BROERS ZIJN GELIEFDEN + FOTO'S
HOMOFOBE POLITICUS EN PRIESTER WERKEN ZICH IN DE NESTEN
PLAYBOY BAAS KOMT OP VOOR RECHTEN VAN HOLEBI'S
8 JARIGE IS BANG DAT ZIJN TWEE MOEDERS NAAR DE GEVANGENIS MOETEN
HOMO MODE ONTWERPERS MAKEN VOOR MATTEL BARBIE DRAG QUEEN + REACTIE VAN BARBIE
ELTON JOHN TOONT BLOTE KONT OP VAKANTIE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 August, 2012 en 2505 keer gelezen.