Belg verkiezingen: Vlaamse holebi's willen partner 1 en 2, bespreekbaar holebi op school, veiligheid en nog veel meer.Het Antwerpse Rose Huis, de holebifederatie šavaria Antwerpen en de Mechelse holebi- en transgenderverenigingen HLWM (Homo Lesbienne Werking Mechelen) en Sweezo (holebi jongeren Mechelen), hebben een memorandum voor een Antwerps holebi- en transgender beleid voorgesteld, bestemd voor alle steden en gemeenten in de provincie.

"Op Vlaams en provinciaal niveau wordt reeds geruime tijd een holebi- en transgenderbeleid gevoerd. Op lokaal niveau staat dit beleid echter vaak nog in de kinderschoenen", verklaren de indieners de noodzaak van het memorandum. In andere provincies zullen gelijkaardige initatieven door gaan. De holebi's uit de provincie Vlaams Brabant lanceerden al een Verkiezingsmemorandum.

De holebiverenigingen vragen maatregelen op het vlak van gezondheid en welzijn, onderwijs, sport en jeugd, veiligheid, cultuur en vrije tijd. Volgens co÷rdinator Tuur Van Hove gaat het veelal over kleine zaken die geen geld hoeven te kosten, vaak met betrekking tot communicatie. Zo vragen ze de vermelding van het holebi- en transgenderthema op de websites. "Documenten zijn meestal ook niet genderneutraal. Vervang 'moeder' en 'vader' door 'partner 1' en 'partner 2'", geeft hij een voorbeeld.

Het memorandum richt zich tot de Antwerpse gemeenten, maar daarnaast verdeelde šavaria ook een brochure in alle gemeenten. "We willen dat in elke centrumstad minstens een paragraaf over holebi- en transgenderbeleid komt", zegt algemeen co÷rdinator Yves Aerts. "Kleinere gemeenten vragen we minstens op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie de regenboogvlag uit te hangen en onze tijdschriften ter beschikking te stellen in de bibliotheken."

Een piep klein deeltje uit het Antwerps Mechelse memorandum:

Op Vlaams en provinciaal niveau wordt reeds geruime tijd een holebi- en transgenderbeleid gevoerd. Op lokaal niveau staat dit beleid echter vaak nog in de kinderschoenen. Om het beleid in steden en gemeenten af te stemmen op holebi's en transgenders, is het nodig dat deze doelgroepen in de lokale beleidsplannen worden opgenomen. Het Roze Huis wil de provincie Antwerpen en haar steden en gemeenten oproepen om werk te maken van een holebi- en transgendervriendelijk beleid en dit in de volgende beleidsdomeinen: - Gezondheid en welzijn - Onderwijs - Sport en jeugd - Veiligheid - Cultuur en vrije tijd (toerisme) - Het Roze Huis vraagt bovendien dat de grotere steden en gemeenten die nog geen holebi- en transgenderbeleidsplan hebben uitgewerkt, dit tijdens de komende legislatuur zullen doen en de groep van holebiĺs en transgenders ook te integreren binnen het lokaal sociaal beleid.

Gezondheid en welzijn op school
Aan het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal onderwijsbeleid vragen we om werk te maken van een holebi- en transgendervriendelijk schoolklimaat. We vragen directies een open houding aan te nemen t.a.v. holebi- en transgender leerlingen en -leerkrachten. Daarnaast vragen we om toe te zien op de mentale gezondheid van leerlingen en leerkrachten en vragen we dat diverse relatievormen, coming out en su´cidepreventie van holebi- en
transgenderleerlingen en -leerkrachten in de lessen aan bod komen en bespreekbaar worden gemaakt.

Non-Discriminatie en veiligheid:
Het memorandum vraagt ook aan politie en justitie om preventief en repressief op te treden tegen homo- en transfoob geweld. Lokale politiekorpsen en magistraten dienen een vorming te krijgen rond gender en seksuele diversiteit en het omgaan met homo- en transfoob geweld zodat de aangiftebereidheid van holebiĺs en transgenders bij fysiek of verbaal geweld stijgt. We vragen bovendien om het dichtstbijzijnde meldpunt antidiscriminatie te promoten of als lokaal bestuur zelf een meldpunt op te richten waar elke vorm van discriminatie en/of geweld kan worden gemeld. Hiervoor vragen wij dat de gemeente nauw samenwerkt met de ombudsman/-vrouw en de lokale politiediensten

De rest kan je na lezen in het memorandum (in pdf format) KLIK HIER

Verkiezings memorandum van holebi's uit Vlaams Brabant: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
HOLEBI FOBIE: 8 HOMO JONGENS AANGEVALLEN IN GENT
FRANKRIJK WORDT 12de OF 13de LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
NEDERLANDSE HOMO POLITICUS IN ANTWERPEN BELAAGD DOOR HOMOFOBEN
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S
HOLEBI ADVERTENTIES GENOMINEERD VOOR DE STANDAARD SOLIDARITEITSPRIJS STEM MEE
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL
TWEEDE ZANGER VAN BOYBAND GET READY TROUWDE ZIJN VRIENDJE
NEDERLANDS PASTOOR DIE BABY VAN LESBISCH KOPPEL WEIGERDE TE DOPEN KRIJGT STEUN
VLAAMS ZANGER YVES TROUWDE ZIJN VRIEND + FOTO'S EN VIDEO
HACKERS ZETTEN UITDAGENDE HOMO VIDEO OP SITE RUSSISCH HOF + 2 VIDEO'S
GOED NIEUWS VOOR BELGISCHE TRANSGENDERS
HOMOFOBE POLITICUS EN PRIESTER WERKEN ZICH IN DE NESTEN
EX MIJN RESTAURANT LESBISCH KOPPELTJE HEROPENEN ZAAK
TOP 100 MACHTIGSTE VROUWEN TER WERELD - GAGA BOVEN BRITSE QUEEN
LINS (Ex Mijn Restaurant) HEEFT NIEUWE JOB EN NIEUWE VRIENDIN
VIERDE SEKSUELE GEAARDHEID BEKEND GEMAAKT

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: hetrozehuis

Dit bericht is gepost op 27 August, 2012 en 2454 keer gelezen.