Moslim holebi's vierden samen einde van de Ramadan + gesprek met homo moslim.
Vorig weekend vierde een groep holebi moslims het einde van de Ramadan met een speciaal feest op de banken van de Seine in Parijs. Gay Star News sprak ook met Ludovic-Mohamed Zahed, homo, moslim en oprichter van een organisatie voor holebi moslims in Frankrijk.

Tijdens de maand van de Ramadan vasten moslims gedurende de dag en wordt er extra gebeden. De Ramadan is bovendien volgens de islam een maand van tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning, waarin mensen extra verdraagzaam en vrijgevig zijn en waarin de eenheid en samenhorigheid van de mensheid centraal staan. Na de maand vasten volgt de Eid al-Fitr oftewel het suikerfeest waarop gefeest wordt met familie en vrienden.

Op 25 augustus kwamen in Parijs aan de Seine een groep van 25 holebi moslims samen om het suikerfeest te vieren op de banken van de Seine. De holebi's zijn lid van de holebi en transgender Muslim free expression group onder collectief van Franse holebi moslim organisaties bekend als HM2F, die maandelijks samen komen in het centrum van Parijs. Gay Star News had een interview met Ludovic-Mohamed Zahed.

"Veel moslim holebi's hebben last van onderdrukking, vooral tijdens de Ramadan, en zelfs meer wanneer ze hun families verlaten, door het geloof en seksualiteit. Daarom was deze bijeenkomst een gelukkig feest en ook een vorm van vrijheid. Voor velen van ons is dit de plaats waar we het suikerfeest kunnen vieren als homo, een plaats waar we kunnen trots zijn op ons geloof en onze geaardheid. Dit jaar kwamen er 25 moslim holebi's mee feesten. Dit keer bestond de groep uit een derde vrouwen."

Zahed gaat verder: "We zaten samen bij de Seine. Het was een mooie warme dag, iedereen bracht iets mee om te eten of te drinken, we waren gelukkig, vertelden verhalen en hebben veel gelachen. We spraken over onze ervaringen tijdens de Ramadan en over onze ervaringen als holebi. We hebben ook enkele nieuwe leden zoals een vluchteling uit MauritaniŽ. Hij werd verbannen uit zijn dorp, gestenigd en geslagen met stokken en gestoken met een mes, hij was bijna dood, maar hij kon vluchtten naar Frankrijk en vond zijn weg naar ons. Het was erg ontroerend om zijn verhaal te horen. Een ander nieuw lid, een Tunesisch meisje vertelde ons over haar plannen om terug te gaan naar haar land om daar holebi's te gaan helpen."

Tot slot zegt Zahed: "Drie jaar geleden zeiden mensen ons dat het onmogelijk is om holebi en moslim te zijn. Ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat het wťl kan. We vierden samen het einde van de Ramadan en het is perfect mogelijk om zowel moslim als holebi te zijn. Al zullen we natuurlijk nog moeten blijven strijden tegen de vele vooroordelen binnen onze eigen cultuur en families."

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
IMAN TROUWT HOMO MOSLIM KOPPEL IN AANWEZIGHEID VAN FAMILIE EN VRIENDEN
MEER HOLEBI FOBIE ONDER MOSLIM JONGEREN + GESPREK MET BELG HOMO MOSLIM

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
FRANKRIJK WORDT 12de OF 13de LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
HOMO SLACHTOFFERS WERELD OORLOG 2 HERDACHT + EXTRA INFO
ROSIE O'DONNELL IN HET GEHEIM GETROUWD NA OPERATIE VRIENDIN EN HARTAANVAL ROSIE
NEDERLANDS PASTOOR DIE BABY VAN LESBISCH KOPPEL WEIGERDE TE DOPEN KRIJGT STEUN
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S
BELG VERKIEZINGEN OOK N-VA KOMT MET TRANSGENDER, DIE GAAT OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
HOMO GEHUWD MET MAN MOET MET VROUW TROUWEN VAN VADER VOOR ERFENIS
HOLEBI FOBIE: 8 HOMO JONGENS AANGEVALLEN IN GENT
WEST HOLLYWOOD BEHOUDT HOLEBI ZEBRAPADEN VOOR ALTIJD
RUFUS WAINWRIGHT EN VRIEND GETROUWD
HOMOFOBE POLITICUS EN PRIESTER WERKEN ZICH IN DE NESTEN
PLAYBOY BAAS KOMT OP VOOR RECHTEN VAN HOLEBI'S
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL
VIERDE SEKSUELE GEAARDHEID BEKEND GEMAAKT

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 August, 2012 en 6218 keer gelezen.