Je leest:

Vlaamse kleuters gaan tekenen rond holebi thema twee mama's en twee papa's.Vlaamse kleuters worden in Antwerpen opnieuw aangemoedigd om een tekening te maken rond het thema twee mama's of twee papa's. Het gaat opnieuw om een heuse wedstrijd voor de eerste graad lager onderwijs van alle scholen uit Antwerpen en districten.

Het Antwerpse Roze Huis werkt al verschillende jaren rond het thema holebi-gezinnen en diversiteit binnen gezinnen. Hoe jonger kinderen gezinnen met twee mama's of twee papa's leren kennen hoe verdraagzamer ze er mee omgaan. Daarom moedigen we leerkrachten aan om dit thema in de klas aan bod te brengen. We geven hen met steun van de Stad Antwerpen een duwtje in de rug met deze tekenwedstrijd.

De wedstrijd oogt op de eerste graad lager onderwijs van alle scholen uit Antwerpen en districten. We nodigen de scholen uit om met de kinderen van het eerste en tweede leerjaar te werken rond gezinsvormen en hierbij het boek “De mama’s van Sterre” als leidraad te gebruiken. Tekenen, knutselen, schilderen,…: alles mag.

Deelnemen? Stuur ons het resultaat per post of kom het afgeven in Het Roze Huis op de Draakplaats. Dit voor 15 oktober 2012. Winnaars? Uit de inzendingen zal de jury vijf winnaars selecteren. De hoofdprijs bestaat uit een artistieke workshop van Tinne Van den Bossche, illustrator van het prentenboek ‘De mama’s van Sterre’. De vier overige winnaars krijgen een boekenpakket ter waarde van €60. Alle winnende inzendingen verschijnen op de website van Het Roze Huis.

De tentoonstelling: Met de bijhorende tentoonstelling kan je meekijken in de creatieve wereld van Tinne Van den Bossche. Dit aan de hand van vijftien originele tekeningen uit “De mama’s van Sterre”. Deze prenten vol kleur en fantasie. Deze tentoonstelling is op verschillende locaties in het Antwerpse te bezichtigen. Je kan de tentoonstelling ook gratis ontlenen bij Het Roze Huis - Çavaria Antwerpen. Ze bestaat uit 15 kaders met elk een afmeting van 54x74cm.

Het prentenboek “De mama’s van Sterre” is een prentenboek dat ontworpen werd met het doel het beperkte aanbod kinderboeken rond diversiteit binnen gezinnen op een positieve en kleurrijke manier te verruimen.Het verhaal speelt zich af in de kleuterklas van Sterre en weerspiegelt de diversiteit tussen gezinnen en in de maatschappij. Het boek werd professioneel geïllustreerd door de jonge, veelbelovende illustratrice Tinne Van den Bossche (www.ieps.be).

In de kleuterklas: Vorig jaar organiseerde Het Roze Huis een wedstrijd voor de Antwerpse kleuterscholen. We kregen heel wat leuke, creatieve en mooie inzendingen binnen. De inzending van de derde kleuterklas van Melgensdreef uit Merksem werd de winnaar van deze wedstrijd.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 August, 2012 en 5292 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.