NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Als Mitt Romney de Amerikaanse verkiezingen wint ziet het er heel slecht uit voor holebi's.In november zijn er in de Verenigde Staten Presidentsverkiezingen. De strijd gaat tussen huidig president Barack Obama (democraten) en zijn tegenstander Mitt Romney voor de Republikeinen. Dit jaar draait een klein maar niet onbelangrijk deel rond de rechten van holebi's.

Gisteren hielden de Republikeinen hun conventie waarbij ze voor aanvang hun platform goedkeurden met daarin eisen en zaken die ze willen veranderen en aanpakken wanneer Mitt Romney in november de presidentsverkiezingen zou winnen. Al van in het begin is het duidelijk dat Romney homofobisch is en tegen alle rechten voor holebi's is.

In het platform van de Republikeinen, een 54 pagina tellend document staat onder andere dat men er alles aan wil doen om alle rechten voor holebi's die momenteel bestaan in de VS te vernietigen. Het gaat daarbij vooral om het homohuwelijk. In de tekst staat letterlijk dat het huwelijk opnieuw moet worden gedefinieerd als zijnde een verbintenis die enkel mogelijk is tussen man en vrouw. Romney beloofde zijn kiezers al dat hij er alles zal aan doen om het homohuwelijk in de gehele VS onmogelijk te maken. Dat betekend ook dat hij het homohuwelijk dat nu in 9 Amerikaanse staten legaal is terug wil verbieden.

Daarnaast willen de republikeinen ook de DOMA wet behouden die huidig president Obama wil afschaffen. De DOMA wet (Defense Of Marriage Act) bepaalt dat de overheid alleen burgerlijke huwelijken erkent die tussen mannen en vrouwen zijn gesloten. De bepaling heeft grote financiŽle en juridische gevolgen voor homo- en lesbienne paren die zijn getrouwd in staten waar dat is toegelaten: de overheid erkent hun huwelijk immers niet. Daarnaast kunnen homo en lesbische koppels ook niet genieten van belastings voordelen en pensioenrechten. De wet kwam er destijds onder druk van de meerderheid van Republikeinen.

Verder wil men ook de klok terug draaien voor holebi's in het leger. Huidig president Obama schafte in zijn ambtstermijn de Don't Ask, Don't Tell wet af waardoor holebi's nu openlijk mogen dienen in het Amerikaanse leger. Verder willen de republikeinen ook dat religieuzen hun rechten niet langer worden geschonden wanneer ze uitspraken doen die volgens holebi's niet kunnen. Met andere woorden homofobe uitspraken moeten kunnen volgens de Republikeinen. Eerder lekte er nog een Republikeinse memo uit die opriep tot meer holebi vriendelijkheid maar daar wil Romney niets van weten.

Volgens de laatste peilingen zou huidig president Barack Obama momenteel 51 procent van de kiezers achter zich hebben tegenover 40 procent voor Mitt Romney. Obama was in mei van dit jaar de eerste Amerikaanse president ooit die zich openlijk positief uitsprak voor het homohuwelijk. Een tijd later liet hij ook weten de DOMA wet te willen afschaffen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 August, 2012 en 2141 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 januari 2020 - Sparkle
31 januari 2020 - Woman only party
01 februari 2020 - lgbt Karaoke
01 februari 2020 - Boys for Boys
01 februari 2020 - Playgrounds Fetish Antw
01 februari 2020 - Playground Gent
01 februari 2020 - Los Ninos
01 februari 2020 - Love Boat
07 februari 2020 - Marry Me
08 februari 2020 - BonBini Gay

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht Vlaamse twintiger met homo papa's.

 

Vlaams Parlement hield debat over holebi- en transfobie.

 

Holebi (trans+) huis Vlaams Brabant heeft een nieuwe naam.

 

Maak kennis met Nick & Christophe, het eerste homo koppel in Blind getrouwd.

 

Vlaamse televisie reclame met lesbisch koppeltje gaat viraal + video

 

Gent komt met eerste holebi & trans filmfestival van het nieuwe decennium (29/01 - 02/02).

 


Buitenlands nieuws

Puberteitsblokkers zijn levensreddende medicijnen voor transgender tieners.

 

Negende Amerikaanse staat met verbod op Gay en Trans+ panic defence wet.

 

Deense homo's biseksuele mannen en MSM mogen weldra ook, onder voorwaarden, bloed geven.

 

Tiental Amerikaanse staten wil anti transgender wet invoeren, eentje ook anti holebi wet.

 

Zweedse kroonprinses en prins schreven holebi & trans+ geschiedenis.

 


Showbizz & Sport

Jesse Tyler Ferguson en echtgenoot worden in de zomer papa's + video.

 

Ooit beschouwd als jongste transgender, Kim Petras groeide uit tot popidool.

 

Tal van Hollywoodsterren steunen openlijk homo presidentskandidaat Pete Buttigieg.

 

Lesbische Broadway-show met beroemde lesbiennes en 2 beroemde lesbische koppels.