Je leest:

Als Mitt Romney de Amerikaanse verkiezingen wint ziet het er heel slecht uit voor holebi's.In november zijn er in de Verenigde Staten Presidentsverkiezingen. De strijd gaat tussen huidig president Barack Obama (democraten) en zijn tegenstander Mitt Romney voor de Republikeinen. Dit jaar draait een klein maar niet onbelangrijk deel rond de rechten van holebi's.

Gisteren hielden de Republikeinen hun conventie waarbij ze voor aanvang hun platform goedkeurden met daarin eisen en zaken die ze willen veranderen en aanpakken wanneer Mitt Romney in november de presidentsverkiezingen zou winnen. Al van in het begin is het duidelijk dat Romney homofobisch is en tegen alle rechten voor holebi's is.

In het platform van de Republikeinen, een 54 pagina tellend document staat onder andere dat men er alles aan wil doen om alle rechten voor holebi's die momenteel bestaan in de VS te vernietigen. Het gaat daarbij vooral om het homohuwelijk. In de tekst staat letterlijk dat het huwelijk opnieuw moet worden gedefinieerd als zijnde een verbintenis die enkel mogelijk is tussen man en vrouw. Romney beloofde zijn kiezers al dat hij er alles zal aan doen om het homohuwelijk in de gehele VS onmogelijk te maken. Dat betekend ook dat hij het homohuwelijk dat nu in 9 Amerikaanse staten legaal is terug wil verbieden.

Daarnaast willen de republikeinen ook de DOMA wet behouden die huidig president Obama wil afschaffen. De DOMA wet (Defense Of Marriage Act) bepaalt dat de overheid alleen burgerlijke huwelijken erkent die tussen mannen en vrouwen zijn gesloten. De bepaling heeft grote financiŽle en juridische gevolgen voor homo- en lesbienne paren die zijn getrouwd in staten waar dat is toegelaten: de overheid erkent hun huwelijk immers niet. Daarnaast kunnen homo en lesbische koppels ook niet genieten van belastings voordelen en pensioenrechten. De wet kwam er destijds onder druk van de meerderheid van Republikeinen.

Verder wil men ook de klok terug draaien voor holebi's in het leger. Huidig president Obama schafte in zijn ambtstermijn de Don't Ask, Don't Tell wet af waardoor holebi's nu openlijk mogen dienen in het Amerikaanse leger. Verder willen de republikeinen ook dat religieuzen hun rechten niet langer worden geschonden wanneer ze uitspraken doen die volgens holebi's niet kunnen. Met andere woorden homofobe uitspraken moeten kunnen volgens de Republikeinen. Eerder lekte er nog een Republikeinse memo uit die opriep tot meer holebi vriendelijkheid maar daar wil Romney niets van weten.

Volgens de laatste peilingen zou huidig president Barack Obama momenteel 51 procent van de kiezers achter zich hebben tegenover 40 procent voor Mitt Romney. Obama was in mei van dit jaar de eerste Amerikaanse president ooit die zich openlijk positief uitsprak voor het homohuwelijk. Een tijd later liet hij ook weten de DOMA wet te willen afschaffen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 August, 2012 en 2224 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.