That's so gay uitspraak is schadelijk voor holebi's + video.






Uit een nieuwe Amerikaanse studie blijkt dat holebi studenten die regelmatig de uitspraak 'That's so gay' horen meer last hebben van gezondheids problemen dan holebi studenten die dat niet horen.

De universiteit van Michigan publiceerde zopas de resultaten van hun onderzoek over het effect van het gezegde 'That's so gay' onder studenten in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. De resultaten werden gepubliceerd in het Journal of American College Health.

Uit het onderzoek blijkt dat het effect van het gezegde schadelijk is voor holebi studenten zowel op mentaal als psychologisch vlak, bij studenten die het gezegde vaak horen, wat zich uit in meer hoofdpijn, eetstoornissen en het gevoel van ge´soleerd te zijn. Gezien de natuur van holebi stigma, voelen studenten behorende tot een seksuele minderheidsgroep zich al vaak buiten gesloten op school. Het dagelijks horen van het gezegde 'That's so gay' versterkt dat gevoel alleen maar, aldus een van de onderzoekers. Verder blijkt dat van alle bevraagde studenten slechts 1 op 10 de uitspraak nog nooit gehoord had. De meesten lieten weten dat ze het meermaals hoorden.

Het gezegde 'That's so gay' wordt vaak gebruikt om iets negatiefs aan te duiden of iets dat wordt afgekeurd of wanneer je iets dom of stom vindt. Daarom roepen velen op om het gezegde te bannen op scholen en studenten te leren dat zulke uitspraken kwetsend kunnen zijn voor holebi's. Een tijdje geleden was er een campagne met o.a. comedian en openlijke lesbienne Wanda Sykes en actrice Hilary Duff op de Amerikaanse tv tegen het gebruik van het woord gay als je iets stom of dom vindt. Bekijk hieronder het filmpje van Wanda Sykes:




holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 August, 2012 en 3762 keer gelezen.