Homofobisch Polen zet tweede stap in goede richting voor holebi's.

Polen, het land dat in het verleden meermaals het nieuws haalde omwille van zijn homofobe leiders schreef in oktober van vorig jaar holebi geschiedenis door de overwinning van partijen die meer holebi gezind zijn. Vandaag werd bekend dat er opnieuw een grote stap wordt gezet betreffende de gelijke behandeling van holebi's. Het rechts-liberale Burger Platform maakte zopas bekend dat er een wetsvoorstel zal worden ingediend dat geregistreerde partnerschappen ook toestaat voor homo en lesbische koppels.

De meerderheidspartij Platforma Obywatelska (PO) wil een wetsvoorstel introduceren dat ook homo's en lesbiennes toestaat een legale partnerschapregistratie aan te gaan. Na maanden van debatteren liet de PO weten dat ze de wet nu naar beide kamers in het Poolse parlement sturen zijnde de Sejm (Lager huis) en de Senaat.

De voorgestelde wet voor het geregistreerde partnerschap is gelijk aan het huidige Franse Pacte civil de solidarité (PACS). En geeft koppels een deel voordelen gelijk aan die van gehuwde hetero koppels, inclusief beschermingen en verantwoordelijkheden, pensioen- notaris- medische- en erfenisrechten. Belastings voordelen en adoptie rechten zijn niet opgenomen in het wetsvoorstel. De PO is de grootste partij van het land en verbaasd vele politici omdat de partij vorig jaar nog tegen een gelijkaardig wetsvoorstel stemde. Waardoor de kans nu groot is dat het voorstel het wel haalt. Mogelijk is de ommekeer er gekomen na de vorige verkiezingen waarbij voor het eerst een openlijke homo en transgender werden verkozen en een kleine democratische partij bijna vanuit het niets 10% van de stemmen haalden.

Tot nu toe hebben zowel de huidige president Bronislaw Komorowski als eerste minister Donald Tusk nog geen reactie gegeven over het wetsvoorstel. Wel verwacht men tegenstanders vanuit de PO zelf door enkele van zijn conservatieve leden waaronder minister van justitie Jaroslaw Gowin. Er zal ook tegenstand komen vanuit de rechtse oppositie partij Law & Justice. En omdat Polen een erg katholiek land is verwacht men ook tegenstand vanuit religieuze hoek. Voorstanders zijn de democratische linkse SLD en de Poolse burger partij PSL.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
POOLSE VERKIEZINGEN GROTE STAP VOORUIT VOOR HOLEBI'S IN HOMOFOBISCH POLEN (Oktober 2011)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NOORD IERLAND ZEGT JA TEGEN HOMOHUWELIJK
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S HET ZIJN ER 19 DEZE MAAND
HOMOHUWELIJK OP KOMST IN NIEUW ZEELAND EN TASMANIE (AUSTRALIE)
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
FRANKRIJK WORDT 12de OF 13de LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S
BROERS DIE HOMO'S AANVIELEN IN AALST BLIJVEN LANGER IN DE CEL
START DATUM + GAST BEKEND VOOR VLAAMSE PAUL DE LEEUW SHOW
HOMOFOBE POLITICUS EN PRIESTER WERKEN ZICH IN DE NESTEN
VLAAMSE KLEUTERS GAAN TEKENEN ROND HOLEBI THEMA
ROSIE O'DONNELL IN HET GEHEIM GETROUWD NA OPERATIE VRIENDIN EN HARTAANVAL ROSIE
VIERDE SEKSUELE GEAARDHEID BEKEND GEMAAKT
HOMO SLACHTOFFERS WERELD OORLOG 2 HERDACHT + EXTRA INFO
DADERS OVERVALLEN OP ANTWERPSE HOMO'S KRIJGEN CEL STRAFFEN
8 JARIGE IS BANG DAT ZIJN TWEE MOEDERS NAAR DE GEVANGENIS MOETEN
HOMO MODE ONTWERPERS MAKEN VOOR MATTEL BARBIE DRAG QUEEN + REACTIE VAN BARBIE

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 September, 2012 en 2892 keer gelezen.