Vlaams holebi pionier en groot acteur overleden.

Eind vorige week is onverwacht Vlaams acteur Alex Cassiers op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn neef Maurice, eveneens acteur, vandaag bekendgemaakt.

Casiers is vermoedelijk gestorven aan een hart-of herseninfarct. De politie trok zaterdag naar zijn appartement, nadat hij vrijdagavond niet was komen opdagen voor een concert in de Bozar. Toen hij ook niet reageerde op telefoontjes, verwittigde David Davidse, die bevriend was met Cassiers de politie.

Alex Cassiers was ook een van de grondleggers van de Brusselse homobeweging en medeoprichter van de Mechelse Babbelkroeg. Ook op latere leeftijd bleef hij zich inzetten voor holebirechten met de Brusselse Holebi Senioren. Hij was daarnaast ook nog lijstduwer voor de partij Groen in Asse.

De acteur zal bij het jonge publiek vooral bekend zijn om zijn rol als Theofiel Vertongen, de vader van Markseke in 'FC De Kampioenen'. Het oudere publiek zal hem meer herinneren als schurk in de BRT-jeugdfeuilletons als 'Kapitein Zeppos' (Clovis), 'Axel Nort' (Meck) en 'Johan en de Alverman', waarin hij de rol van Guy de SÚnancourt vertolkte. Later verscheen hij vaak op de openbare omroep in series als 'De Collega's' en 'De Kolderbrigade'. Na de komst van de commerciŰle zender vtm was hij ook daar vaak te zien en behoorde hij onder andere tot de cast van de reeksen 'Ons Geluk' en 'Pa Heeft een Lief'. Naast acteur was Alex Cassiers ook docent woord aan de Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van de stad Brussel, hij was lid van de provinciale toneeljury en regisseerde regelmatig toneelkringen in Vlaams-Brabant. Alex Cassiers werd 76 jaar. De familie is momenteel zijn uitvaart aan het regelen, die volgende week zal plaatsvinden in Brussel, vermoedelijk in het crematorium van Ukkel.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
NEDERLANDS SCHRIJVER DICHTER EN OPENLIJK HOMO ONVERWACHT OVERLEDEN

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
NOORD IERLAND ZEGT JA TEGEN HOMOHUWELIJK
VLAAMSE KLEUTERS GAAN TEKENEN ROND HOLEBI THEMA
HOMOHUWELIJK OP KOMST IN NIEUW ZEELAND EN TASMANIE (AUSTRALIE)
BROERS DIE HOMO'S AANVIELEN IN AALST BLIJVEN LANGER IN DE CEL
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S HET ZIJN ER 19 DEZE MAAND
DADERS OVERVALLEN OP ANTWERPSE HOMO'S KRIJGEN CEL STRAFFEN
START DATUM + GAST BEKEND VOOR VLAAMSE PAUL DE LEEUW SHOW
FRANKRIJK WORDT 12de OF 13de LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL
BELG VERKIEZINGEN VLAAMSE HOLEBI'S WILLEN PARTNER 1&2, SCHOOL INFO, VEILIGHEID ENZ...
ROSIE O'DONNELL IN HET GEHEIM GETROUWD NA OPERATIE VRIENDIN EN HARTAANVAL ROSIE
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: knack.be

Dit bericht is gepost op 04 September, 2012 en 5502 keer gelezen.