Freddie Mercury als Angry Bird + video.
Morgen is het de verjaardag van de geboortedag van de in 1991 overleden zanger en Queen frontman Freddie Mercury. Dat de zanger 21 jaar na zijn dood nog steeds niet is vergeten bewijzen de makers van de smarthphonegame Angry Birds die een van de vogeltjes een Mercury look hebben gegeven.

In de smartphonegame 'Angry Birds' bekampen verschillende soorten 'boze' vogeltjes groene varkens. De makers van het spel hebben een vogeltje nu enkele uiterlijke kenmerken van Mercury aangemeten, en er naar aanleiding van de geboortedag van de zanger morgen een clipje rond gemaakt. Daarin rijden enkele vogeltjes op een fiets op de tonen van 'Bicycle' van Queen.

Roxio Games neemt zo deel aan de 'Freddie For A Day'-fondsenwerving die wordt georganiseerd door de resterende Queen-leden Brian May en Roger Taylor - bassist John Deacon doet niet meer mee. De makers van 'Angry Birds' verkopen een T-shirt van de 'Freddie Mercury Angry Bird', waarvan de opbrengsten deels gaan naar het fonds 'Mercury Phoenix Trust - Fighting Aids Worldwide', dat de ziekte bestrijdt die Freddie Mercury het leven kostte.

Bekijk hieronder het leuk videofilmpje van het Freddie Mercury vogeltje:

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 04 September, 2012 en 3369 keer gelezen.