Historisch: Amerikaanse Democraten unaniem pro holebi huwelijk.
Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis heeft een grote politieke partij tijdens zijn nationale conventie zijn support uitgesproken in het voordeel van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

De Democraten zijn de eerste grote Amerikaanse partij die een platform goedkeurde voor het homohuwelijk. Daarmee schreef de partij geschiedenis want nooit eerder schaarde een Amerikaanse partij zich zo achter gelijke rechten voor holebi's.

Afgevaardigden van de partij keurden gisteren tijdens de conventie, die vooraf gaat aan de komende presidents verkiezingen in november, unaniem een platform goed waarin staat dat er huwelijks gelijkheid moet komen. De motie was eerder met een ruime meerderheid goedgekeurd. Bijna de halve conventie ging over het homohuwelijk.

Hiermee staan de Democraten lijnrecht tegenover de Republikeinen die eerder op hun conventie lieten weten tegen het homohuwelijk te zijn. Republikeins presidents kandidaat Mitt Romney liet zelfs weten dat wanneer hij verkozen wordt hij er alles aan zal doen om het homohuwelijk te verbieden.

In het platform van de Democraten staat onder andere dat alle Amerikanen gelijk zijn en als zodanig moeten worden behandeld. Verder werden tijdens de conventie ook de maatregelen die huidig president Obama verwezenlijkte betreffende holebi's herhaald. De afschaffing van de Don't Ask, Don't Tell wet, die holebi's verbood openlijk te dienen in het Amerikaanse leger, de invoering van een wet die homo en lesbische koppels bezoekrecht geven wanneer hun partner in het ziekenhuis ligt (voordien werd dit vaak geweigerd omdat homo en lesbische koppels niet als familie werden aanzien in het ziekenhuis waardoor ze geen bezoekrecht kregen bij ernstige ziekte van hun partner in het ziekenhuis), de wet die holebi's beschermt tegen homofobie, de vrijheid om te trouwen motie, het verbod op homofobisch betogen nabij begrafenissen, de verwerping van de DOMA wet (Defense of Marriage Act) die het huwelijk omschrijft als enkel mogelijk tussen man en vrouw.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
ALS ROMNEY AMERIKAANSE PRESIDENT WORDT ZIET HET ER SLECHT UIT VOOR HOLEBI'S
OBAMA TEGEN ANTI HOLEBI BELEID VAN AMERIKAANSE SCOUTS
OBAMA MAAKT HOLBI FOBISCH BETOGEN NABIJ BEGRAFENISSEN ONMOGELIJK
OBAMA WIL DOMA WET AFSCHAFFEN
HISTORISCH OBAMA OPENLIJK PRO HOLEBI HUWELIJK

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S
HISTORISCH MOMENT IN NEDERLAND POLITICI TEKENEN HOLEBI PACT
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL
HOMOFOBISCH POLEN ZET TWEEDE STAP IN GOEDE RICHTING VOOR HOLEBI'S
HOMOFOBE POLITICUS EN PRIESTER WERKEN ZICH IN DE NESTEN
NOORD IERLAND ZEGT JA TEGEN HOMOHUWELIJK
PLAYBOY BAAS KOMT OP VOOR RECHTEN VAN HOLEBI'S
HOMOHUWELIJK OP KOMST IN NIEUW ZEELAND EN TASMANIE (AUSTRALIE)
SPONGEBOB EN TELETUBBIES ZETTEN AAN TOT HOLEBI SEKSUALITEIT EN CRIMINALITEIT
FRANKRIJK WORDT 12de OF 13de LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
HOMO MODE ONTWERPERS MAKEN VOOR MATTEL BARBIE DRAG QUEEN + REACTIE VAN BARBIE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 September, 2012 en 2560 keer gelezen.