Lesbische hoofdredacteur ontslagen wegens anti Putin.

Eerder kon je al bij ons lezen dat Rusland meer en meer homofobisch wordt. Daarnaast kan je ook beter niet tegen de huidige Russische president Putin (foto rechts) zijn, want wie tegen deze almachtige Rus is vliegt of in de gevangenis (Pussy Riot) of wordt ontslagen op het werk. Dat laatste overkwam een lesbische holebi activiste.

De Russische Masha Gessen (foto), openlijk lesbisch en voorvechtster van holebi rechten werkte al jaren op de redactie van het oudste Russische magazine Vokrug Sveta (Around the World) waar ze werkzaam was als hoofdredacteur. Ze is nu ontslagen omdat ze weigerde een reporter uit te zenden naar een bijeenkomst waarop Putin enkele Siberische kraanvogels zou mee helpen vrijlaten.

Het magazine liet weten geen commentaar te hebben over het ontslag, maar lieten wel weten dat ze erg misnoegd zijn over haar ontslag. Gessen zelf stuurde een twitter bericht waarin stond: Iím leaving Vokrug Sveta #thankPutinforthat. Eerder bracht ze een biografie over Putin in het magazine dat de titel droeg: The Man Without a Face: The Unlikely Rose of Vladimir Putin, waarin ze veel kritiek uitte over de president en hem bovendien een dictator noemde.

Gessen die zowel de Russische als Amerikaanse nationaliteit heeft trouwde in 2004 met haar vriendin Svetlana Generalove in de Verenigde Staten. Ze is bovendien de auteur van The Rights of Lesbians and Gay Men in the Russian Republic, gepubliceerd in 1993 door de International Gay and Lesbian Human Rights Commission.

Putin wordt niet alleen door sommige Russen als dictator gezien maar ook door zijn politieke tegenstanders, vooral vanwege zijn onderdrukking van de persvrijheid en zijn harde optreden tegen betogingen en opstanden tegen het regeringsbeleid. Ook wordt hij bekritiseerd vanwege de grote corruptie die is ontstaan onder zijn bewind en de grote armoede waarin veel Russen leven. Begin dit jaar nam Rusland officieel afstand van de erkenning van holebi rechten, ze weigerden toen een gemeenschappelijke verklaring van de ministers van buitenlandse zaken van de G8 te tekenen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
PUSSY RIOT VEROORDEELT TOT 2 JAAR CEL WEGENS PRO HOLEBI EN ANTI PUTIN (Aug 2012)
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EEN ZWAAR HOMOFOBISCH LAND (April 2012)
HOMOFOBE WET AANGENOMEN IN ST PETERSBURG (februari 2012)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
EREMOORD VADER EN OOM VERMOORDEN HOMO TIENER
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN
HETERO TIENER IN ELKAAR GESLAGEN OMDAT HIJ OPKWAM VOOR HOLEBI'S
MISTER GAY DENEMARKEN HOMO EN TROTSE MOSLIM
HISTORISCH MOMENT IN NEDERLAND POLITICI TEKENEN HOLEBI PACT
NEDERLANDSE BOER ZOEKT VROUW HEEFT VOOR HET EERST HOMO KANDIDAAT
HOMOFOBISCH POLEN ZET TWEEDE STAP IN GOEDE RICHTING VOOR HOLEBI'S
BEROEMDE LESBIENNE KRIJGT WALK OF FAME IN HOLLYWOOD + FOTO'S
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
HOMOHUWELIJK OP KOMST IN NIEUW ZEELAND EN TASMANIE (AUSTRALIE)
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S HET ZIJN ER 19 DEZE MAAND
VLAAMSE KLEUTERS GAAN TEKENEN ROND HOLEBI THEMA
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 September, 2012 en 2468 keer gelezen.