9-jarige jongen geeft onstlag bij Scouts wegens anti holebi beleid.De Amerikaanse Boy Scouts willen geen holebi's als leden, leiders of medewerkers. Dat staat zo in hun beleid. Wie holebi's is moet zwijgen, wanneer het uit komt mag men beschikken. Het is niet bekend hoeveel mensen er in al die jaren zijn ontslagen omwille van hun seksuele geaardheid. Maar de laatste jaren komt het steeds meer in het nieuws waarbij er ook steeds meer protest ontstaat tegen het anti holebi beleid van de American Boy Scouts.

Christopher Tiner, 9 jaar, is de eerste in zijn leeftijdsgroep die recent liet weten niet langer lid te willen zijn van de Scouts. "Ik hou er niet van dat ze mensen uitsluiten. Het is niet eerlijk," zei de jonge knaap, die volgens zijn vader zelf liet weten niet langer lid te willen zijn van een organisatie die mensen uitsluit. Christopher wil zelfs al zijn badges die hij verdiende niet meer in huis.

In Maart werd een lesbische moeder samen met haar 7-jarig zoontje uit de Scouts gezet. Sinds toen is Jennifer Tyrrell een strijd begonnen tegen het anti holebi beleid waarbij ze recent ruim 275,000 handtekeningen verzamelden, waaronder ook velen van Scouts leiders en leden tegen het homofobische beleid. In Juli moest een 19-jarige jongen na tien jaar lidmaatschap beschikken toen uitkwam dat hij homo is. In die zelfde maand moest ook een 22-jarige op stappen omdat hij homo is. In Augustus liet president Obama weten tegen het beleid te zijn.

In Juni van dit jaar lieten de Boy Scouts of America weten te overwegen een beleid uit te werken waarbij plaatselijke afdelingen zelf mogen beslissen of ze al dan niet holebi's uitsluiten. Een maand later lieten ze weten dat ze hun beleid niet zullen aanpassen en dat holebi's niet welkom blijven. In augustus kwamen de Boy Scouts van Vermont als enige naar buiten met de woorden dat holebi's bij hen wel welkom zijn. Ondertussen hebben al tal van mensen hun ongenoegen geuit over het anti holebi beleid van de Amerikaanse Scouts. In Juli gaf een heteroseksuele voormalige Boy Scout zijn badge terug omdat hij het niet eens is met het beleid. Ook beroemdheden zoals George Takei lieten al hun ongenoegen blijken.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE VAN 7 UIT AMERIKAANSE SCOUTS GEZET
19-JARIGE HOMO UIT AMERIKAANSE SCOUTS GEZET
PRESIDENT OBAMA TEGEN ANTI HOLEBI BELEID VAN AMERIKAANSE SCOUTS

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN
HETERO TIENER IN ELKAAR GESLAGEN OMDAT HIJ OPKWAM VOOR HOLEBI'S
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
ALS ROMNEY AMERIKAANSE PRESIDENT WORDT ZIET HET ER SLECHT UIT VOOR HOLEBI'S
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S
MISTER GAY DENEMARKEN HOMO EN TROTSE MOSLIM
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
BEROEMDE LESBIENNE KRIJGT WALK OF FAME IN HOLLYWOOD + FOTO'S
NOORD IERLAND ZEGT JA TEGEN HOMOHUWELIJK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 September, 2012 en 3168 keer gelezen.