Vlaamse holebi-jongeren reikten award uit aan scholierenkoepel.
Het voorbije weekend werden in Kortrijk de Wel Jong Niet Hetero-awards 2012 uitgereikt. De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) won er van Chirojeugd Vlaanderen en Animo (jong sp.a). De open brief van de VSK tegen homofoob geweld gaf de doorslag.

"Het nieuws rond homofoob geweld was en is dit jaar alomtegenwoordig. Dat is ook heel wat jongerenorganisaties opgevallen. Velen hebben mee met ons openlijk hun ongenoegen geuit of zijn gewoon zelf met het thema aan de slag gegaan", vertelt woordvoerder Michiel Vanackere van Wel Jong Niet Hetero. "Dit is onze manier om dankjewel te zeggen. We zijn terug meer dan vroeger een zekere strijd aan het voeren. Geweldig om zien dat heel wat andere jongerenorganisaties mee met ons die strijd durven en willen aangaan."

Uit de vele initiatieven die dit jaar plaatsvonden werden er drie genomineerd. De vrijwilligers van Wel Jong Niet Hetero hadden het laatste woord en kozen de open brief van de VSK tot winnaar. Voorzitter Elio De Bolle, overigens zelf homo, riep het Onderwijs actief te strijden tegen homofobie en homofobe opmerkingen op school.

Drie afgevaardigden waren aanwezig om hun award in ontvangst te nemen. Elias Van Deun van de Vlaamse Scholierenkoepel: "We konden de actualiteit niet zomaar negeren. Homofoob geweld kan niet. Wij hebben ons gericht tot leerlingen, leerkrachten en directie. Ook zij hebben hier een verantwoordelijkheid waar we ze op wilden wijzen met onze open brief. Veel leerlingen lieten ons in elk geval al weten zich gesteund te voelen door dit initiatief." Website Vlaamse scholierenkoepel: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:;
17-JARIGE ELIO DE BOLLE SCHRIJFT BRIEF NAAR BELG SCHOLEN INZAKE HOLEBIFOBIE
DADERS OVERVALLEN OP ANTWERPSE HOMO'S KRIJGEN CEL STRAFFEN
BROERS DIE HOMO'S AANVIELEN IN AALST BLIJVEN LANGER IN DE CEL

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ZANGER CHRISTOFF GAAT PRESENTEREN OP RADIO 2 - CAREN MEYNEN NIEUW PROGRAMMA
9-JARIGE JONGEN GEEFT ONTSLAG IN SCOUTS WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
ELLEN DEGENERES EN VROUW TOCH GEEN KINDEREN
OP KOMST DRIE MAAL VLAAMS HOLEBI THEATER
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
VLAAMSE CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE IN VOETBAL WERELD GELANCEERD DOOR...

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 September, 2012 en 2584 keer gelezen.