Vlaamse schrijft allereerste lesbische chicklit wereldwijd.De Vlaamse Jessica Maes heeft de allereerste lesbische chicklit wereldwijd geschreven; 'Mannenpakken of vrouwenhakken’. Voor de publicatie hiervan is zij afhankelijk van ons: als Jessica erin slaagt binnen nu en ruim drie maanden 2000 aandelen te verkopen wordt haar boek uitgebracht.

Maes schreef het manuscript samen met Suzanne Slotboom uit Lesden (columniste van Whoopsie Daisy). Niet alleen het lesbische karakter is nieuw, even vernieuwend is de manier van uitgeven, waarover zo meteen meer.

“De humor en de luchtige manier waarop vrouwen al shoppend en cocktail drinkend door het leven gaan, dat vind ik het mooiste aan de chicklit-verhalen”, zegt schrijfster Jessica Maes. “De hoofdpersonages hebben allemaal een carrière, veel vriendinnen en - heel belangrijk - een droom. Ook zijn ze allemaal op zoek naar de ware liefde. Maar deze liefde is gehuld in een mannenpak. Dat wringt bij mij, aangezien bij mij de liefdes op vrouwenhakken rond huppelen.”

Het verhaal
'Mannenpakken of vrouwenhakken’ is een typische chicklit met een heel erg vrouwelijk tintje! De 25 jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd wordt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet …? Of wel? Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap leert ze meer vrouwen kennen, haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer van de vrouw die ze zelf is. In haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde. Maar wat als ze ontdekt dat liefde op hoge hakken soms wat wankel blijkt te staan...

Over de schrijfster:
Jessica Maes (Maasmechelen) is sinds 2009 voorlichter bij het project Veilige School en lid van de Activiteitencommmissie. En vrijwilliger in COC-Limburg (Nederland). Over 'Mannenpakken of vrouwenhakken': het werd de hoogste tijd voor een chicklit met een lesbisch hoofdpersonage.

De schrijvers hopen dat de chick-on-chicklit een definitief plek in de schappen van de boekhandels verwerft. Een eerste stap in dat proces is de vervaardiging via een volledig nieuwe manier van uitgeven. Via de site TenPages.com kunnen schrijvers een deel van hun manuscript plaatsen. Wie dat wil kan het daar lezen en vervolgens aandelen kopen. Dat kan al vanaf vijf euro. Als het manuscript binnen vier maanden tweeduizenden aandelen verkoopt, wordt het boek uitgegeven door een gerenommeerde uitgeverij. Vanaf dan is het ook te koop bij diverse grote boekhandels zoals Selexyz en Bol.com.

Hoe gaat 't in z'n werk?
Ieder aandeel kost € 5. Per persoon kunnen meerdere aandelen gekocht worden. In het geval dat de grens van 2000 aandelen onverhoopt niet gehaald wordt, krijgen de aandeelhouders van iedere € 5 weer € 4 terug. Een risico van niks dus. Maar zover laten we 't dus niet komen! Als iedereen die dit leest een aandeel koopt en ondertussen het bericht verder versprijdt zijn die 2000 aandelen zo verkocht. Maar dat is nog niet alles. Als het boek wél wordt uitgebracht, dan delen alle aandeelhouders mee in de winst van de verkoop. Reden genoeg dus om mee te doen! Aandelen kopen? KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
PRESENTATRICE NATHALIE DELPORTE OPENLIJK OVER VROUW EN KINDEREN
TURKIJE WEIGERT OPENLIJK HOLEBI RECHTEN
DAVID DAVIDSE VERDRIETIG NA DOOD EX VRIEND
BRITSE PRESENTATRICE WIL MEER LESBIENNES OP TV
ZANGER CHRISTOFF GAAT PRESENTEREN OP RADIO 2 - CAREN MEYNEN NIEUW PROGRAMMA
AMERIKAANSE SENATOREN DIENEN WETSVOORSTEL IN AFSCHAFFING HOMOHUWELIJKEN IN....
LEONARDO DA VINCI INVLOEDRIJKSTE HOMO ALLERTIJDEN + TOP 10 MET FOTO'S
VLAAMSE HOLEBI JONGEREN REIKTEN AWARD UIT AAN...
BISEKSUEEL NIET LANGER VIES WOORD OP GOOGLE
OP KOMST DRIE MAAL VLAAMS HOLEBI THEATER
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
VLAAMS ACTEUR EN HOLEBI PIONIER OVERLEDEN
9-JARIGE JONGEN GEEFT ONTSLAG IN SCOUTS WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN UIT LAND WAAR HOLEBI ZIJN NOG TABOE IS

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: coc-limburg.nl/

Dit bericht is gepost op 15 September, 2012 en 2961 keer gelezen.